Thursday, July 31, 2008

dont judge a book by its cover!!!


my life today begin with something that are reall-really suck!!! bcoz i need to attend the physics practical...but its ok.. last nite i stayed up autil 3 a.m and now i am really tired...hik..hik...every nite,I like to dreams of the future better than the history of the past. yes it is bcoz we can motivate ourself to more alert with whatever comes around us...eh..aper ntah yg syer melalut ni.. semalam syer mimpi pasal dier... pasal dier yg syer suker sgt!!! tp sayang coz syer x dapat nak bgtow kat dier isi hati sayer n sayer da berjihad utk mempertahankan perasaan ini sebab sbg manusia kiter kan kene percaya pada qada dan qadar yg dah ditentukan oleh tuhan... hehe... maner lah tow kalo ader jodoh x ke maner nyer....arini ader meeting dgn mommy Ruzaini.. ktorg bincang pasal seni n SPM yg akan datang ni.. CUAKNYER!!!! selame syer idop ni x penah rase cuak yg melampau ni...ntah la.. nak kater cuak, study x jugak..hehe...susah lah.... matlamat idop da ader tp 'kerajinan'TU YG XDER.. HOPEFULLY nanti time SPM ader la luck...about case dgn junior tu..erm??? x tow la.. tp arini baru ktorg sedar yg bukan sumer cihkgu-cikgu yg berprasangka buruk kat ktorg... td ader meeting gak dgn beberapa cikgu-cikgu pompuan n baru ktorg realize yg dorg ni da bleh kiter ibaratkan sbg mak sendiri.. dorg bg nasihat n kata-kata semangat dlm nak menghadapi siuasi skrang ni...THANX GOD!!! sebenarnyer ... mmg sayer da rase da yg hanyer sesetengah cikgu jer yg bersikap prejudis terhadap kami pelajar form 5 tp aper yg kami x puas ati ialah bler adik-adik junior kami diberi layanan yg agak istimewa berbanding kami pelajar senior @ veteran kat skola ni..hm.. aper bleh buat.. cuba anda bayangkan kami plajar form 5 yg terpakse membuat mini tesis yg susah gler tu hanya mendapat hadiah johan iaitu rm 50 even kami tlah kluarkn bajet yg beratusan ringgit sedangkan pelajar junior yg johan pertandingan hias buah mendapat rm 100??? logik ke x logik???hmm..Obvious thinking commonly leads to wrong judgments and wrong conclusions.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Monday, July 28, 2008

what happen around comes around


huh...so many things happen and "we" are stuck here alone....i dun noe what is the main 'things' which are now interrupt pur life...oops..our hostel life...hmm...byk sgt bende da jadi ni... ktorg sebagai senior kat skola ni tekah di anak tirikan oleh sumer cikgu-cikgu..entah la.. nasib baik pengetua yg ktorg syg tu x jd macam cikgu2.. sedey...bler cikgu sendiri ckp senior jahat-jahat eventhough ktorg x wat pon aper yg cikgu cakapa selama ni.. ya..kitorg sedar yg kitrg still maen-men even SPM da nak dekat ni..tp cikgu endiri yg wat ktrg rase mcm tu.. cikgu asyik dengar bdak2 junior cakap macm2 pasal kitrg...tp cikgu x penah sekali pon nak dgr pendapat kitorg, luahan hati kitorg and penjelasan kitorg....---->sedey!!! sayer sendiri sbg senior, sayang kat junior sayer tp kalo ader di antara mereka yg x hormat erm.. i mean wat hal dgn kitorg saper yg bleh sabar..setiap org kan ader tahap kesabaran mereka tersendiri.. kitog penah cuber nak jernihkan air yg dah kurg jernih cam air batu kapur ni tp kitorg x diberi kesempatan!!!! mereka yg memandang batch kitorg dari sudut negatif hanya akan sedar tentang keburukan kami jer...ooohhhh pening gler and tertekan!!!! da la SPM da nak tiba ni... kitorg skarang da jadi cam pelajar yg menagih keredhaan para gurunya sahaje..tapi kami SAYANG KAT CIKGU sebenarnya....kasih kami terhadap cikgu-cikgu memang x terhitung byknyer sbb dorg la yg bagi kitorg ilmu...pelbagai ilmu....tapi sekarang...hanya Tuhan yg tahu...masalah dgn junior ni sebenarnyer boleh disettlekn dgn senang tp ader pihak yg dah jadi batu api di antara kami....macam maner ni?????
Labels: life as a student...


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Thursday, July 24, 2008

tension makes people lives the life...


wa....minggu ni pra trial spm...cuak gler...tp besh coz da ader perubahan dlm idop sayer... idop ni senang jerk kan??? mcm org slaloo kater..life is not easy but people make it simple...hheh.. org2 yg kat luar saner ni doakan la sayer success dlm spm ni yer...please.... thanx!!! minggu ni syer baru balik dri holiday sbnrnyer..eh x.. cuti sakit tp seminggu..yay!!! sgt besh ....da lamer x balek umah kn...tp rase-rase cam buang maser jer coz da r balik2 da exam tp sy x wat revision pon...hik..hik..tv..mkn..tv..mkn...online..online... tido..haha..sgt buang maser kan??? korang samer x dgn kiter??erm.. balik2 jerk maktab troz dpt tahu yg syer dicalonkan dlm anugerah miss popular..what?? miss popular??? hanyer Tuhan jer yg tahu camner nak pecah jantung ni ble tow pasal ni..yela..x suker..benci org wat gelaran-gelaran cam tu... sayer tow... sumer ni sbb peristiwa bodoh yg sayer penah wat dlu...huhu....n sayer tow org pon ader pggl sayer dgn gelaran laen..sgt menyedihkan bler kiter sendiri tatawu aper yg kter da wat kn??? kecewa pon ader gak...hmm...aper nak wat ah???I'm sick of the hurt, I'm sick of the pain but what kills me the most is that I pray I won't live another day.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...