Thursday, July 31, 2008

dont judge a book by its cover!!!


my life today begin with something that are reall-really suck!!! bcoz i need to attend the physics practical...but its ok.. last nite i stayed up autil 3 a.m and now i am really tired...hik..hik...every nite,I like to dreams of the future better than the history of the past. yes it is bcoz we can motivate ourself to more alert with whatever comes around us...eh..aper ntah yg syer melalut ni.. semalam syer mimpi pasal dier... pasal dier yg syer suker sgt!!! tp sayang coz syer x dapat nak bgtow kat dier isi hati sayer n sayer da berjihad utk mempertahankan perasaan ini sebab sbg manusia kiter kan kene percaya pada qada dan qadar yg dah ditentukan oleh tuhan... hehe... maner lah tow kalo ader jodoh x ke maner nyer....arini ader meeting dgn mommy Ruzaini.. ktorg bincang pasal seni n SPM yg akan datang ni.. CUAKNYER!!!! selame syer idop ni x penah rase cuak yg melampau ni...ntah la.. nak kater cuak, study x jugak..hehe...susah lah.... matlamat idop da ader tp 'kerajinan'TU YG XDER.. HOPEFULLY nanti time SPM ader la luck...about case dgn junior tu..erm??? x tow la.. tp arini baru ktorg sedar yg bukan sumer cihkgu-cikgu yg berprasangka buruk kat ktorg... td ader meeting gak dgn beberapa cikgu-cikgu pompuan n baru ktorg realize yg dorg ni da bleh kiter ibaratkan sbg mak sendiri.. dorg bg nasihat n kata-kata semangat dlm nak menghadapi siuasi skrang ni...THANX GOD!!! sebenarnyer ... mmg sayer da rase da yg hanyer sesetengah cikgu jer yg bersikap prejudis terhadap kami pelajar form 5 tp aper yg kami x puas ati ialah bler adik-adik junior kami diberi layanan yg agak istimewa berbanding kami pelajar senior @ veteran kat skola ni..hm.. aper bleh buat.. cuba anda bayangkan kami plajar form 5 yg terpakse membuat mini tesis yg susah gler tu hanya mendapat hadiah johan iaitu rm 50 even kami tlah kluarkn bajet yg beratusan ringgit sedangkan pelajar junior yg johan pertandingan hias buah mendapat rm 100??? logik ke x logik???hmm..Obvious thinking commonly leads to wrong judgments and wrong conclusions.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...