Wednesday, May 25, 2011

in a nutshell

Assalamualaikum

uihh. lama gila ok x update.. huuh. td baru balek dari keje. penatnyelah lari kejar ktm tu =(
wahhh...arini rabu, wayang murah, ade eskem murah so ramailah manusia yg berkumpul kat mid valley tu. kitorang kat manhattan pon x menang tangan arini sebab ramai sangat.

ok. stop with that. td time dalam tren, Zea bace last page buku fav Zea. dia cakap pasal,
7 rules for making your home life HAPPIER
ok ni rulesnye : -

RULE 1 : don't nag
RULE 2 : don't try to make your partner over
RULE 3 : don't criticize
RULE 4 : give honest appreciation
RULE 5 : pay little attention
RULE 6 : be courteous
RULE 7 : read a good book on the sexual side of marriage


there you go. rules ni bukan bleh diaplikasikan dlm marriage je, dalam coupling2 ni pon bleh gak =)
ce tgk rule no. 3, dont criticize. yg ni memang paling penting. kn2?


ok. nak tido. esok keje lagi as usual. sob..sob..


p/s: chioww. nighty nite everyones!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Monday, May 23, 2011

dugaan itu bagus =)

Assalamualaikum

hye peeps! memalam ni bila xde keje, on9 la jawabnye. suda dinner? hee..Zea malas plak nak makan sebab arini rase happy because 1 problem settled down. yay! happy sangat but unfortunately, i have tonnes more to go! hahaha
hmm...

nvm

yang penting, kena ingat ni

If God brings you to it - He will bring you through it.


p/s: jangan penah sesekali salahkan takdir.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

offday =)

Assalamualaikum

hai! haha.lama gila x on9 and update. ZzZzZzZzZZZzzz.. ok fine. orang kn sedang berkerjaya.ahaha. xde la. act Zea kn keje sekarang kat Manhattan tu. sangatttttt2 penat ok. hahha. keje sangat macam apa and 
balek rumah rase macam nak tercabut lutut ni hah. adehh~ T__T apo nak buekk, terpakso la den keje nak cari sesuap nasi ni hah.huhuh. okok. enough with that, arini offday! yay!! woohooo. tapi still xdapat hilangkan penat lagi.

ok. da Maghrib. nanti sambung semula =)

chioww!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Sunday, May 15, 2011

deactivate

assalamualaikum

as expected before, fine. i do whatever it takes to win your heart. am just nobody rite? ok macam ni lah. sy xde hati sy xde perasaan. awak tentukn untuk saya semuanya ehh. sy ikot je. asalkan awak dengan saya. Sometimes struggles are exactly what we need in our life. If nature allowed us to go through our life without any obstacles, it would cripple us.We would not be as strong as what we could have been. but its okay now. i don't need any struggles or what because i just need to follow whatever you ask me to do.

ohh! i'm so happy with this kind of life!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

i have a friend, Penguin

assalamualaikum

malam!emm.. apa kabar untuk hari ni? hahah. act, Zea sedang sibuk mencari bahan untuk kertas kerja Zea pasal minggu mesra blok. so untuk xtvt ni Zea nak kene cari permainan2 tradisional yg best2. korang ade idea x? 

ohh xpe. lupakan itu seketika. ada hal lain yg ingin Zea tulis ni. emm.. act, untuk entry ni Zea nak tulis pasal kawan Zea. the ones who always here and there for me. she always says, "the situations aren't difficult, people are difficult". and its true on 1 level.sometimes it seem like it would be a whole lot easier if we didn't have to deal with anyone but ourselves. But, it's our relationships with others that bring us the most amazing experiences. Whether they're positive or negative, they manage to teach us not only about the world around us but we discover who we truly are through our dealings with others.
and here Fatin Najwa Ramli, teman suka duka Zea for the past 2 years till now. we first met time orientasi Asasi dulu. and how? hahaha.masa malam 1st day daftar, jumpe dia kat dewan and dia cakap macam ni,

"eh, awak dri mana? awk ni cantik la (if im not mistaken la)"

hahahaha. comel ok. time tu x rapat lagi. lepas tu bila dapat kelas, rupe2nye kitorg 1 kelas. start je sesi belajar beberapa hari lepas tu, kitorg start rapat plus dengan lagi sorang iaitu Mia. lepas je asasi habis, kitorang ingt da xkan jumpe lagi da sebab wawa ni pandai. sure2 dia pegi medic and fly somewhere over the world an. tapi sebab da takdir (sambil dengar lagu cristina perri-penguin) kitorang dapat course yg sama pulak untuk degree. yep! nutrition ni lah =). bukan setakat tu je, for the time tggu result UPU kuar pon, act kitorg keje sama kat mid! hahaha. kuat sungguh jodoh kitorang. lalaalalaal~ baby, its fate~ hahaha.

wahh! saya sayang kawan saya and love like this may come once so i do give my love o you Fatin Najwa Ramli .

so many things we've done this whole times together and i hope this will be forever, like a soulmate <3

Penguin of mine


 







ohh lupa, it seem that we cant work together this sem break, but dont worry it just 4 months. later on, we go to the barrier gate again ok? =)
p/s: ohh i miss you Mia.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Saturday, May 14, 2011

amazing things you cannot axplain

assalamualaikum

i have seen some amazing things in my life. have you seen something that you cannot explain?

p/s: this is life.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

ya! saya bangga penuh perempuan

assalamualikum

ok. untuk sekian kalinya. hahaa. ape nyah kaw letak title entry macam tu?
teeheehee. act, xde ahh. biasa..saja..
okokok. sebenarnye lepas post entry ohh baby! tadi, Zea tergelak plak pikir pasal family Zea ni semua perempuan. dulu ayah sorang je laki. so memang x malulah nak buat apa an. (*ooppsss!) lepas tu bila kakak Zea yg along tu kawen, anak dia pon pompuan, si Putri tu hah. tapi kitorg da berjaya addup sorang lagi laki dalam family ni iaitu abg ipar Zea. so next, kakak Zea yg no. 2 pon kawen. tup tup dapat baby girl jugak. alamak! sampai ayah Zea cakap,

"memang nasib badan je lah dapat sume pompuan..."

mana x. anak 5 pompuan, cucu 2 pompuan, bini sorang. adehh... siannye la ayah Zea. xde sape nak diajak maen bola. kena tunggu sume anak da kawen baru la dapat 5 anak lelaki. hahah

sabar ehh ayah. nanti ira nak kawen, ira (nickname kat umah) cari laki yang keturunan dia banyak genetik lelaki yehh.bahaahh. if dapatlah =)

walau apepon, Zea sangat bangga dengan ayah Zea sebab dia sangat gigih membesarkan kitorg walopun sume pompuan. tp kalo korang nak taw, dari kecik Zea memang rapat giler dengan ayah Zea sebab Zea macam laki sket. hahah

emm..ok enough with that, act, Zea nak letak gambar nieces Zea yang Zea sendiri amek..


Putri Aina Batsyia Dania



Airis Safiyah




hee...ni baru 2 orang. dalam perut ada lagi sorang coming soon. harap2lah lelaki. Aminn... tapi kalo pompuan pon, ape salahnye kan? kita ramaikan kroni pompuan hebat kita! hahhaha . lagi senang nenak kaw nak jaga. ye x? sebab selama ni nenek kn penah jumpa baby pompuan je. x ke pelik kalo kena uruskan baby lelaki? bahahaha..

kami rasa kami hebat sebab kami semua perempuan. anda bagaimana?

p/s: wahh..teringin jugak nak ade abang =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

ohh baby!

assalamualaikum

salam readers semua! whatcha doin? ohh hari ni Zea sgt penat. and...sangat penat! ok x. buang sangat penat act, Zea sangat happy!! hahaha. kenapa? sebab harini dapat jumpe "somebody". wahh wahh wahh. walaupun hari ni penuh dengan pancaroba naek motor pegi Mid sampai nun jaohh sesat ke damansara segala but its fun tho =) and yg paling x bleh blah, siap kene tahan kat roadblock. fuhh semangat. nasib baek Zea bawak IC kalo x memang sajalah cari hadiah hari ni. al-maklumlah muka da macam orang Indon.hohooh.
tujuan sebenar Zea pegi Mid sbb nak mintak keje kat tempat keje Zea yg lepas, Manhattan Fish Market. tapi an, lepas da sampai mid, punyelah mundar mandir dok pikir nak ke x keje kat situ sebab Zea act prefer keje kat Gelato Fruity tu. haishh..apo nak buekk?
so lepas 3 jam gak la pusing mid sampai berpikir-pikir, last2 Zea pegilah kat MFM tu. and guess what? akak amanger and sume staf lama tanye, " oii cik kak! bila kaw nak keje? xreti2 nak keje ke?" 
hahhaa...x expect pon begini jadinye. dalam hati Zea, 

" adehh..buek ponek jo den mundar..mandir pikir. ado keje tok den ni hah.haishhh.."

lepas dah ber-ayat manis dengan akak manager tu, dia pon cakap,

"ok. isnin start. dtg kul 12. xyah pkai baju lama tu, isnin bawak nnt akak bg baju laen"

 ohh! ini sangat senang! ingatkn susah la nak mintak keje. Alhamdulillah la naseb dulu pegi keje kat tempat ni sbb sume kaki dan tangan kat situ sume best2 and easy going punye. and yg paling penting, lepas ni if Zea nak practical ke bleh gi kat tempat ni! yay!!

hahhaah. so lepas da cakap2, da hai2 kat sume orang, Zea dan si awk pon amek keputusan utk balik rumah sebab takut hujan. and fuhh! naseb baekk balek awal. memang hujan pon petang tadi. Alhamdulillah~

sampai je kat rumah, anak buah Zea yg paling nakal cakap,

" ohh cik ya! da balek pon. ingatkan x reti-reti nak balek. kan kakak td soh cik ya balek cepat ngan beli pizza at...nape cikya balek lambat?"

hai la cik putri. dia ni memang suka membebel. mulut dia memang xreti nak stop. ade je bende yg nak di argue kn. btw, nama anak buah Zea ni Putri Aina Batrisyia Dania. amek kaw! padan muko laki kaw nak sobut 1 1 nama kaw nanti.. hahha

sbb xnak dia asek membebel, Zea pon balas,

"ihishh.. cikya taw la nak balek. cikya kan kua dgn abg ensem bukan dgn sape2. jgn risau.. cikya kawen jugak dgn kakak nnt.hahahah.. alaa.. sorry..cikya lupelah nak beli pizza at tok kakak @#$^"

Putri pon balas balek,
" alaa.. xpelah..xbeli pon xpe.. kakak da makan da tdi.nenek masak nasi..emm...kakak syg cikya. cikya janganlah kua dgn abg ensem lagi. kan cikya kate nak kawen dgn kakak bila kakak besar nnt...(sambil pelok kuat2)"

ahhhh. amek! tengok x pasal2 da wat agreement kena kawen nanti. hhha. kalo korang nak taw, Putri ni 1st niece Zea. sekarang baru 4 tahun. tapi mulut....ya Allah.. memang xleh lawan. since 2 tahun Putri ni da nampaklah yg dia ni pandai. sebab first thing, awal 2 tahun, da reti da abc, 123, alif ba ta. memang teror arr! hahah. sekarang ni, dia tunjuk minat nak membacalah, menyanyilah. adehh...yang paling x leh blah, kalo tanye nak jadi ape besar nnt, dia akan jawab,

"kakak nak jadi dokter. macam dr kasim (doktor kat klinik yg dia slalu pegi...hahah). nnt kakak nak bagi ubat kat nenek, kat atok.."

terharu and rase comel plak ade niece yang mcm ni...ok nak tengok muka si Putri ni?

nahh tengok ni

setahun

2 tahun

3 tahun

4 tahun

yang ni xztaw tahun bila..tapi tu dia.. cetengok mata dia..hahaha

ok, act ape kena mengena kes cari keje dengan Putri dengan title entry? hahaha.. saja..sebab rase happy hari ini. first jumpe dengan "somebody" and then balek rumah, ade si kecil yang sangat comel yg sangat sayang dekat makcik dia ni~~lalalala

 ok.ignore the retarded face of mine!

p/s: wahh..ni yang x sabar ade anak nanti ni. hikhikhik


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Friday, May 6, 2011

final is over

assalamualaikum

pelik x kalau tetibe ade orang buat muka macam
taikkk

like

tiba-tiba?

ok. itu saja.


menyampah!

p/s: final exam da abez. semua org pon mcm da abez. da x wujud =(


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...