Wednesday, May 30, 2012

Assalamualaikum


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

homey

Assalamualaikum

hye everyone! just short post for today. i miss home so badly.
next week da study week which mean final is really around the corner.
ohh my.
tak study lagi ni and banyak sangat buat benda yang tak berfaedah.
hehehehe
my bad =)

heh.. ni post pasal homey la!

ok. i really miss my mom, my nephew and my home ='(





err.. adi, wait fot cikya okay.
tsktsktsk ='(


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Monday, May 28, 2012

Assalamualaikum


Alhamdulillah..

everything is clear now.
no more relationship
no more commitment
i really happy right now.

and this is for sure,
for the better.
insyaAllah....


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Friday, May 25, 2012

aku serius.

Assalamualaikum


satu hal yang paling tidak ingin aku lakukan adalah menyinggung, menyakiti, dan bikin orang lain merasa tidak dihargai.
tapi sekarang aku yang dituduh tidak pandai menghargai orang lain.
maaf, bukannya aku tak terima, tapi disini sebenarnya aku yang merasa tidak dihargai, dan aku sedang mencuba menuntut agar lebih dihargai tapi aku tak tahu macam mana caranya. kalau boleh kalian sebutkan dimana salah aku sampai kalian buat aku rasa macam orang paling jahat, tolong bagitahu aku. tolong cakap. cuma itu yang aku minta.
kalau memang aku tidak menghargai orang lain, tolong bagitahu kat mana sikap aku yang buat kalian merasa tidak dihargai?
supaya aku boleh memperbaiki semua itu, supaya aku lebih menghargai orang-orang yang merasa sikap aku tidak pandai menghargai.
 aku serius.
yang baca ini dan yang merasa aku tak pandai menghargai kalian atau pada yang merasa aku tak menghargai dia/mereka, siapapun itu, tolong bagitahu aku, salah aku dimana? yang buat kalian merasa tak dihargai itu, sikap aku yang mana? sebab ini semua sungguh diluar kesedaran aku dan aku sama sekali tak pernah berniat untuk tak menghargai orang lain dan aku sangat ingin memperbaiki semuanya.
jadi tolong, bantu aku. dan terima kasih banyak untuk yang nak tolong. dan maaf beribu-ribu maaf untuk yang sudah terasa, yang tak senang karena aku tak menghargai kamu. aku tak pernah bermaksud, sungguh.
dan cukup untuk kalian tahu,
aku sangat menyayangi nilai sebuah persahabatan itu.
jika aku tersilap, sedarkan aku.
jangan berdiam, jangan protes dan jangan sakitkan hati aku sampai begini sekali.
aku juga punya hati seperti kalian....



Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

yang Terbaik.

Assalamualaikum

Ditengah keadaan otak dan pikiran yang tidak sejalan dengan hati serta badan yang terasa mahu tumbang yang membuatkan aku merasa ingin menyembunyikan diri dan memendam semua sendiri, Allah menunjukkan aku masih punya banyak teman yang mendukung aku, mendukung aku agar tetap sabar, ikhlas, dan terus berharap yang terbaik pada Allah.

beberapa hari ini sungguh membuat aku merasa bahagia, senang, dan sedar kalau aku benar-benar tidak pernah sendiri dan selalu akan ada orang-orang yang siap menangkap saat aku jatuh.

terimakasih Ya Allah. terimakasih telah memberikan semua ini untukku. memang Allah Maha Adil, tidak akan terus menerus memberikan ujian tanpa henti, tapi tetap akan menyelipkan kebahagiaan diantaranya untuk menjadi mood booster menghadapi ujian berikutnya :)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Tuesday, May 22, 2012

Dear God

Assalamualaikum

short post for today.

I’m writing you this letter just to say thank you for all the blessings and second chances you have given to me everyday, for being my best friend, for not leaving me alone in the dark and for making me feel that I’am blessed & loved, thank you God. God pls bless those souls who needs your enlightenment. I love you always and forever. Ameen.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Friday, May 18, 2012

the past, so what?

Assalamualaikum

hye! pernah rasa nak jadi the 'new me' tak?


ok. honestly, perasaan tu sentiasa ada. macam 1 urge yang mendesak-desak tapi still tak berjalan lagi.
hmm.. za rasa zea belum kuat untuk sampai ke tahap itu.
tapi zea tak pernah putus untuk berdoa semoga Allah membuka pintu hati zea untuk menjadi muslimah yang lebih baik.

sekarang ni kenapa?

terlalu banyak kekurangan, kejahilan pada diri ni. sebab tu zea kata zea perlu dan sangat ingin untuk berubah.
Alhamdulillah... zea da mula sikit-sikit. walaupun tak sepenuhnya and tak nampak sangat tapi biarlah zea sendiri yang tahu apa progressnye.hehee

doakan yang terbaik untuk zea ea =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Terlalu lama.

Assalamualaikum

Ya Allah.. lamanya zea tak update belog ni. hampir 2 bulan and zea terlupa akan kewujudan blog ini. mungkin kerana terlalu banyak hal yang membuatkan tiada ruang kosong di fikiran zea mengenai blog ini. tapi Alhamdulillah.. datang juga ilham nak tekan button 'new post' tu. hehhee..
amacam? sehat tak yang tengah membaca ni?
Alhamdulillah zea maseh sehat akal dan fizikal.
emm.. apa yang nak tulis ni?
hahhaa

ok. sebenarnya past 2 weeks ni, memang sangat tough bagi zea. sampai 1 tahap tu, zea cant think of anything lagi. rasa nak cramp je otak ni. dengan urat berdenyut-denyut lagi. hmm.. tension sungguh nampaknya. tak pernah pulak sepanjang hidup zea rasa macam tu. emm.. kalau korang, macam mane nak hilangkan tension? zea rasa selalu bila tension, zea mesti boleh handle. tapi yang kali ini, entah..
mungkin cara lama tu da tak berkesan. jadi, apa yang zea dapat buat ialah menanges.
aite, kenapa nak menanges? hilang ke perasan tension yang membuak-buak tu?
hmm.. for surprising it works!
silalah clap your hand ^_^

tapikan,

dalam bebanyak cara untuk hilangkan stress, 1 je yang paling berkesan.
iaitu berserah diri kepada Allah. ingat kat Allah.

sebab apa?

sebab bila kita ingat Allah, Allah ingat kat kita.
kalau kita bersedih, tak semestinya tu tanda Allah tak sayang kat kita.
sedangkan kegembiraan tu pon 1 ujian dari Allah. apatah lagi dengan kesedihan.
apa yang mampu kita buat hanyalah memohon kepada Allah semoga kita kuat dan tabah untuk menghadapi ujian-Nya..

so, tu je yang zea nak cakap.
Allah tidak akan membebani hamba-Nya kalau mereka tak mampu.
jadinya, moral of the story. jangan cepat give up kalau berhadapan dengan seberat masalah sekalipun. ingat, Allah ada dengan kita. berdoa, berdoa dan terus berdoa semoga semuanya dipermudahkan.

Zea Ell Ridzuan kuat <3



Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...