Sunday, July 22, 2012

Sepetang bersama yang terSayang

Assalamualaikum

arini memang rasa sangat random. err.. tapi rasa random tu macam mana ehh? mungkin rasa yang sekarang ni. hahahahhaha. tolong jangan muntah baca ayat ni. hehehe.. petang-petang ahad macam ni selalunye ada je keje yang zea nak buat. tapi sebab sekarang ni puasa, so memang nampak macam takde keje. hehehe
dari tengok facebook, tumblr, update blog, zea usha-usha la gambar2 yang ada dalam lappy zea ni. and, kebetulan, nampak gambar zea dengan kawan baik zea.

act, gambar ni time final aritu. zea rasa da pernah cakap kot before this yang kitorang memang tersangatlah rapat. sampaikan gambar ni sendri boleh buktikan kerapatan kitorang. hehehe.. as if la kan =P

time final aritu memang kitorang banyak habiskan masa bersama. pada gambar ni diambil, kitorang sebenarnye pergi beli barang dapur sebab mama aka aishah nak masak. ditambah lagi dengan kebosanan menyetudykan diri = study. so, kitorang pergilah jalan-jalan makan MFC and merayau-rayau.

ni apa yang ada =)






rajin makcik ni study kan? hahhaha

i love you amigas!

bye!




Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Expect more baby

Assalamualaikum

tik tok tik tok. baru pukul 2.44 petang. huishhh... mencabar betol puasa harini. mak zea tengah hari td da buat karipap daging. goreng petang nanti katanya.hehhe.. tapi tadi tengah dok kelepet kan tepi karipap tu, aduyaii.... menggelegak perut ni hah.. hahhaa. ealah.. setakat ni, karipap kari mak zea lah yang paling sedap dalam dunia ni. tak caya? mai datang umah zea arini. zea bagi test. heehehe
emm... cik zea oii.... sabaq naa... ade 5 jam lagi nak berbuka.

err.. panjangnye mukadimah zea kan? haha..
well, zea ni kalo boleh macam nak bercerita je ape yang zea buat sehari-hari. tapi sebab blog ni just boleh menulis kat dia, zea pon TER-tulislah panjang-panjang. hewhewhew =)

okay. back to our main topic. act, arini zea ak share pasal exercise. well, zea kan semenjak final exam aritu, memang mengembang semacam je. da macam anak 4 da T___T

ouhh...sebenarnya, awal perancangan sebelum cuti final aritu, zea nak kerja. ealah.. kata orang, kena pandai cari duit kalau nak sesuatu tu. so, memang zea da planlah nak keje kat manhattan but then, zea rasa malas yang teramat sangat. i mean real MALAS. last-last, end up dengan dok kat rumah SAHAJA dan menjaga anak-anak buah zea yang 4 orang tu. hehehe... disamping memupuk sifat keibuan gitu =)

ehh.. tengok, kan da terlajak. yang sebenarnye zea nak cakap pasal apa bende yang expect more ni.
emm.. sepanjang dok umah ni, macam-macam zea buat. ehh hello! jangan ingat zea ni dok besarkan badan je taw kat rumah ni. hekhekhek. sebenarnye zea tengah merancakkan diri dengan gym. ealah, nak kurus so kene ada hardwork. hehehe
setakat ni, nampak la sikit kesan senaman ni. makin bermuscle tangan ni. kalau tak sebelum ni penuh lemak je. so, memang semangat lagi tinggilah bila ade kesan cenggini. heheheheh.. tapi zea xnak expect more than what i am capable to do. kalau ade rezeki badan ni mengecil sikit raya ni, so Alhamdulillah.. kalau takde, takpe. boleh keep it up kan? hehehe


for time being.

till then,

bye!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Thursday, July 19, 2012

Bestfriend for life

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. ramadhan datang lagi. hari Sabtu ni bermulalah puasa selama sebulan. hehehe. memang zea ternanti-nanti setiap tahun untuk Ramadhan sebab banyak kebaikan yang diri zea sendiri boleh perolehi. bulan yang berkat juga =)
ohh sebenarnya untuk entry kali ni, zea nak cerita pasal kawan-kawan yang memang susah nak berenggang dengan zea. zea bersyukur sangat Allah s.w.t bagi mereka-mereka ni dalam hidup zea sebab doranglah yang sangat mewarnai kehidupan zea sehari-hari. Alhamdulillah =)

sekarang tengah cuti sem, so mulalah rasa nak rindu-rindu bagai. iyelah.. sebelum cuti haritu, boleh kata, hari-hari kitorang dok mengadap muka. study sama-sama. makan sama-sama, keluar berbasikal sama-sama, gi beli barang dapur sesama... ahh senang cakap, semua bende jelah kitorang wat sama-sama..hhehehe mandi je yang tak sama-sama. =P

tapi siapa orang-orangnye?

so here they are :


aishah si mama


riana si model famos amos


alya si gojess (err..err.. gambar blurr. sorry)


zaza si gebu. hahaha

so.. act, ni sume gambar time kitorang teman riana gi photoshoot. huh.. orang yang meneman ni pon semangat macam dia pulak nak pi photoshoot. hahahaa. kat bawah ni random pictures =)





hehehe. zea memang sengajalahkan letak gambar yang low quality ni. almaklumlah.... hanya empunya dslr je yang taw gune. hahhaa

till then.

bye!







Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

she is zaza ilena rdzuan

Assalamualaikum

tak mahu kata apa-apa.
hehehe


kalau karang go thru tumblr zea, mesti akan nampak betapa banyaknye Andrew Garfield si spiderman =)

hahaha


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Tuesday, July 17, 2012

Pre-engagement photos II

Assalamualaikum

sambungan lagi 1.
hehehehe







so amacam?

okay tak zea jadi photographer?

simple yet not too overdrama =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Pre-engagement photos

Assalamualaikum

title post ni memang mengada. bajet habis ni. hahaha. okaylah, before akak zea tunang haritu, dia suruh zea amekkan gambar pre-engaged dia. =.= macam apetah. dah la nak free je. suruh orang bangun pagi-pagi buta pi tasik permaisuri. outdoor photoshoot katanya. cehh!
well, zea ni takde la terer sangat. tapi Alhamdulillah dengan adanya abg-abg yg tere dlm photog ni, zea adelah sikit kemahiran. heheh..
so jom layan gegambarnye

tapi perlu diingatkan gambar ni memang bukan yang edit pakai photoshop.hehhe









ni bajet!



till then,

bye!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

to be or not to be

Assalamualaikum

morning Malaysia! hows everything? hehehe.. pagi-pagi da kene kejut dengan mak zea untuk stalk orang. hahaha. tak pasal-pasal da terlibat. emmm.. intro zea pagi2 ni memang cam mintak pelempang sikit.
okay, cenggini. zea nak tanya korang boleh tak?
apa pendapat korang terhadap nilai perkahwinan?
bagi korangkan, kahwin ni just okay, untuk halalkan hubungan lelaki perempuan je ke atau perkahwinan ni 1 tanggungjawab?

hmmmm... zea tak pahamlah. kenapa zaman sekarang senang sangat nak berlaku perceraian. ea.. kite kena percaya pada jodoh. jodoh tu Allah s.w.t da tetapkan untuk semua hambanya. mungkin orang yang kita da kawan bertahun-tahun tu pun tak semestinya jodoh kita and even da berkahwin bertahun-tahun pon belum tentu dialah jodoh kita. tu yang berlaku cerai-berai tu. sebab kalau da jodoh, walau apapun dugaan yang mendatang, yang Allah s.w.t bagi kat pasangan tu, insyaALLAH mesti akan bersama semula.

tapi... hehhe.. untuk entry ni, sebenarnya zea tengah musykil ni, kenapa lelaki atau perempuan sendiri senang untuk jatuh cinta lagi. sedangkan dah berkahwin. dorang ni tak tahu ke bende ni tak patot? err... yang tak boleh blah tu, siap mengaku single semata-mata nak cari yang lain.

and

ada jugak yang pandai. yang da ade skandal bertahun-tahun tapi tak terkantoi-kantoi dengan suami/isteri sendiri.

Ya Allah..
semoga zea atau sesiapa pun yang jadi suami zea nanti tak mengalami masalah ni.
ikatan perkahwinan tu adalah ikatan yang paling suci. sebab melalui perkahwinan sajalah yang menghalalkan hubungan seorang lelaki dengan perempuan. bercerai tu sendiri sesuatu yang dimurkai Allah.
semoga cinta yang terbina nanti adalah kerana Allah s.w.t



Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Diy MINI pelamin

Assalamualaikum

haishhh.. tak taulah kenapa rajin sangat hari ni. mungkin sebab rasa semangat sikit hari ni kot. Alhamdulillah. hari ni masih dapat meneruskan kehidupan. walaupun baru kejap tadi mendapat link untuk check result. cehhh =.= menyempat je kan? result ni x boleh tunggu nak bukak sem nanti baru nak keluar ke? hikhikhik
okay, enough said.

meh zea nak tunjuk mini pelamin or dais yang zea buat sendiri untuk akak zea yang tersayang masa tunang haritu.



haa... ni lah hasilnye. memang jimat lagi berbaloi tapi penatlah jugak.
as disebabkan zea wat sorang-sorang, so kuantiti paper rosette ni sikit jelah. tapi okaylah bak mommy zea cakap. hee trust me, kalau tgk pakej mini pelamin pakai papaer rosette ni, harga dia mahu sampai cecah RM500. cehh, buat sendri baru less RM10. hehehehe

okay, yang kat bawah ni, gambar syok sendiri =P





ohh and yes, i know as well that i'm getting bigger. thank you. 
hahahaa


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

my sister big E day!

Assalamualaikum

fewww! baru je tadi kata tumblr lagi best dari blogspot, tapi nak tulis jugak new post. hahahak. ok well, sebenarnya zea sekarang da rasa malas sangat nak tulis blog, bukan sebab takde cerita, bak kata orang " mana mungkin ngak ada yang berlaku dalam hidup seharian-harian kita". hehehe tapi ntahlah. mungkin disebabkan zea ni lebih kepada gambar. so, memang tumblrlah yang mampu memberi kepuasan maksimum kepada zea. amekkaw! ayat! hahahak

kalau tak percaya, cer tengok tumblr zea ni


zea rasa, melalui tumblr lagi senang zea nak meluahkan apa yang zea rasa melalui gambar-gambar. kalau nak buat video or jadi vlogger memang tak la kan. ^_O hehehe

okay. panjang gila mukaddimah. ehhehe. ok back to our main issue, zea nak cerita pasal kenduri tunang akak zea aritu iaitu Lisa.

event ni bertarikh 7/7/2012 dan bertempat di dewan rukun tetangga rumah zea. heheh.. perghh! mesti korang tertanya-tanyakan, tunang je pon, semangat gila sampai buat kat dewan. 
hmm hmm hmm..
act, untuk majlis pertunangan ni, mak zea siap combined 3 majlis serentak iaitu :
1) majlis akikah untuk Adam Farish --> anak buah zea
2) majlis pertunangan Lisa & Helman
3) sambutan hari lahir Airis Safiyah, Muhamad Putra Al-Azim, Putri Aina Batrisyia Dania & Lisa --> fuhh!

haaa... tengok, logik tak kenapa kitorang buat kat dewan? mana taknya, almaklumlah rumah zea ni kecik je. kalo nak buat semua sekali, memang taklah jawabnya. so, setelah mak zea berbincang dengan kakak-kakak zea, maka terjadilah idea majlis serentak ni. nak shortform kan pon xtaw acaner. hahha

Alhamdulillah... ramai jugak yang datang dan semuanya berjalan dengan lancar seperti yang mommy zea nak. cuma tipulah kalau xde sedikit issue yang berlaku... hehe. tapi tu biar zea sendiri jelah yang tahu.

ohh nak cakap, terima kasih untuk semua yang dah sudi datang.
mucha grasias =)

so here are some of photos during the big day!






okay. memanglah zea suka wat pose tu kan. hahaha

till then, bye!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Monday, July 16, 2012

tumblr

Assalamualaikum

can i just say that i love tumblr more than blogger.com?


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Monday, July 9, 2012

sesuatu yang tidak cukup

Assalamualaikum

waa... lamanya x tengok belog ni. da amcam ape dah.
tajuk kat atas tu pon macam x boleh blah.
apa yang tak cukup?

hehehee

emm..
sebenarmye lately ni zea aktif dengan tumblr.


sebab tumblr memang sumpah best!
ada banyak gif yang comel2
and paling best, lebih kepada gambar.
kalau kat blogspot ni, asek nak kene upload 1 1.
cam leceh sket.

hehheee

okay.

tu je nak cakap.

BYE!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...