Monday, August 20, 2012

Iftar with zhe familia

Assalamualaikum

again, it's iftar entry babeh! hahahha. forst of all, zea nak mintak maaf sebab zea tengah sangat2 bosan sekarang. and banyak la pulak nak tulis pasal iftar ni. heehhehe

ohh sebelum Ramadhan berakhir 2 hari yang lepas, satu famili zea pegi buka puasa sama-sama kat kedai ayam kampung haji hassan, velodrome cheras. emmm.. ramai la jugak yang join sebab kitorang pegi guna 1 mpv, 1 kereta. tak riuhhh gitteww? hahhaa

errr... biarlah gmbr menceritakan segalanya =)


ni la ayam kampung yang special sangat tu



mak aihhhhhhh... tak ke penuh meja tu. hehehe


my sis


my ayah


the only kuat makan in the family


okay, malu nak mengaku yang saya kuat makan. hehhee

love ya!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

bila Nasi Arab menjadi trend.

Assalamualaikum


selamat hari Raya everyone! Alhamdulillah.. masih diberi kesempatan untuk menyambut Syawal tahun ini. syukur ya Allah... hmm.. hari ni sudah hari kedua, kemana je korang2? zea hari ni dok habiskan masa kat One Utama je. sebab parents zea balek kampung and untuk mengelakkan dari kebosanan, zea ikutlah kakak zea keluar. hehhe ^___^

ouh berbalik ke tajuk entry, korang perasan tak, sekarang ni ramai suka sebut nasi arab. da macam trend da.    kelibat restoran2 nasi Arab pun menjadi-jadi sekarang ni di merata tempat. so, nak dijadikan cerita, haritu masa puasa, incik kesayangan ajaklah berbuka kat satu restoran arab kat Putrajaya ni, alaa.. tapi lupalah nama dia. Kabab ke apetah. hehehee.... mesti rasa zea nak buat entry iftar lagikan?

heheee... memang pon =P

okay, komen zea pasal nasi Arab, err... not bad. harga pon boleh tahan. tapi kesian kat incik kesayangan sebab nasi mehdy yang dia order dengan kambing tu, tak sedap! haaha. sebabnye kambing tu lemak yang banyak! hahhhaaa... kambing tu macam tahu je incik kesayangan tu takde lemak, so dia plan nak ternak lemak lettewww =P

tapi an, air jus Lassi dia memang superb! zea memang favorite lassi. so on that day, zea order lassi mango and seriously, it was ohhsemm! tapi kawan-kawan incik kesayangan yang order lassi yang sama dengan zea, dia tak berapa suka dengan air tu. macam basi katanya~ hahhaa... takpe2, layan gambar-gambar ni.



ni zea punya. nasi mehdy ke nasi mandi tah dengan ayam grill


ni incik kesayangan punya. nasi mehdy dengan kabing. kambing dia maen sembunyik-sembunyik bawah nasi tu...


ohhh jangan lupa try air barbican ni. sumpah pelikk! hahaha


heee... macam biasa. rakus tak?


ohh ni kawan incik kesayangan. haritu kitorang sambut bday Dila ni sekali =)


yang ni pon kawan incik kesayangan. seriously tukang penceria alam =P

okay semua, zea sarankan korang try la makan nasi Arab sebab ianya sangat berbaloi. tapi bagi orang yg makan nasi jelah. orang yang tengah diet, mungkin kena pikir 1000x kot. hahahaa

till then,

happy Eid Mubarak!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Saturday, August 4, 2012

Sunday silence

Assalamualaikum



Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Doa Cinta Sejati

Assalamualaikum

Ya Allah,
Anugerahkanlah cinta-Mu kepadaku dan cinta seseorang yang cintanya bermanfaat bagiku di sisi-Mu.
Ya Allah,
Sekiranya cinta yang Engkau anugerahkan kepadaku adalah sesuatu yang Engkau cintai, maka jadikanlah ia sebagai kekuatanku untuk apa sahaja yang Engkau cintai.
Ya Allah,
Apa sahaja yang Engkau hindarkan dariku untuk aku bisa mencintainya, maka jadikanlah aku bisa melepaskannya untuk sesuatu yang Engkau cintai.
Amin, Ya Allah.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Iftar with zhe ladies

Assalamualaikum

hye peoples! fuhhh... thank God today i managed to come home early. penat kot even keje cashier macam tu. tambah dengan pening kepala dok mengira-ngira duit tu. haishhh.... ehh, zea, jangan nak mengeluh sangatlah. ikhlaskan hati...

 ouhh... Alhamdulillah...arini dapat balek awal so boleh berbuka kat rumah. tapi tadikan, sampai je rumah, terus zea tido sebab semalam zea shift malam, so balek rumah dalam kul 11 malam cenggitu.. da balek tu, cirit pulak. jadinye lambatlah nak tido. sobsob T_____T ingatkan lepas "membuang" tu boleh la tido tapi malangnya, zea tak boleh tido langsung. tak tahulah apa masalahnya. sampailah waktu sahur esoknya tu mak zea soh makan and siap-siap untuk g keje. ya Allah..... penat, tambah mengantuk lagi.... aduhhh... dugaan betul. =(

hehhee.. act, entry ni zea nak cakap pasal iftar dengan bestfriend zea aritu. well, biasalah.. puasa-puasa ni, cite tentang makan-makan, gathering suma memang best sebab blog ni kan macam diari. apa perkara menarik, mesti nak tulis. hehehe..

so, ni nak cite la ni. masa hari kejadian, zea keje pagi. jadinye balek dalam kul 3 petang. nak dekat pukul 3 tu, terkejut macam apetah tetibe aishah dengan kak su datang kedai zea tu. da la zea segan pakai baju kedai. sebab dia pink gitteuwww =P. lepas da berpeluk-peluk tu, (hehe... ni perkara wajib ni!) , aishah kata, " jom la pegi sekali terus". and zea pulak menjawab " hah?! biaq betol? segan haih kami nak pakai lagu ni. da macam ape dah o_O" hehhe

nak dipendekkan cerita,zea terus balek rumah tukar baju, pakai comel-comel sikit, lepastu gerak ke mid valley bersama kak liya tersayang. lepas jumpa, lepas solat, lepas hug-hug, lepas perut da meronta-ronta, kitorang pon gi la singgah MPH sat. nak cari buku sepe-em untuk adik zea. haaa, kat MPH ni ada lagi satu cerita. hahahhaha. kat sana, kitorang dok la sat kat tangga MPH tu sebab takda kerusi untuk duduk sambil membaca. then, adelah pokcik sorang ni tegur, " haih, tak baik anak dara dok kat tangga, nanti kawen dengan orang tua". cehhhhhhhhhhhhhhhh!

tah pape tah pakcik ni, nak nasihat orang. tapi mata dok melilau tengok orang atas bawah. ntah-ntah, 'orang tua" yang dimaksudkan tu, dia tak? hahhahak! mintak simpang la =.=

lepas je tu, cepat-cepat kitorang keluar and terus ke Nando's. fuhhhh.... naseb baek aishah da reserved awal-awal. orang beratur kat luar tu, bukan kemain panjangnya. hewhewhew... emmm, dekat-dekat waktu berbuka tu, makanan zea dengan kak liya tak sampai lagi. makanan kak su dengan aishah da sejuk da sebab dorang order dulu. hukhukhuk.. yang kelakarnya, sebab lambat sangat sampai, kak liya nak pi la solat dulu. tapi sebaik je dia keluar, makanan sampai. hahhaha..

emmmm... walau apa-apa pun, nilah kitorang. macam-macam yang kitorang experience dalam sehari-hari kehidupan kitorang berempat <3 p="p">






okay, ni zea ngok ngek =P


and ni tisu, kalau korang tak tahu ni tisu. hehhe. ni nak habaq mai ni, zea sebenarnye tak suka naa makan temoat sejuk. sebab nanti sinus zea datang menyerang secara tetibe. then deria rasa zea akan hilang sekejap dan sudah pasti zea tak dapat menikmati makanan dengan sebaiknya. hukhukhuk.... nasib-nasib T____T

ohh!

nak cakap ni,

i love you, my ladies.

and again,

this is forevahhh!





Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Wednesday, August 1, 2012

Iftar with incik kesayangan

Assalamualaikum

hehe.. nampak ramai baru balik dari terawih. Alhamdulillah..biasanya incik kesayangan tak balik lagi time2 macam ni. sebab selalunya kat tempat dia, ada tazkirah yang panjang lepas tu.. menurut incik kesayangan, insyaAllah..semuanya untuk bekalan ilmu dunia akhirat. hehe

ehh choppp!

siapa encik kesayangan?

aphal tetibe ada incik-incik kesayangan ni?

sejak bila?

choii! banyaknya soalan =P

hehehee.. sebenarnya incik kesayangan ni adalah seorang hamba Allah yang berkemungkinan besar dengan izin Allah akan menjadi pemimpin zea dan keluarga kelak. insyaAllah.. sekiranya sudah memang ditakdirkan dia adalah jodoh yang Allah dah tetapkan untuk zea. hewhewhew =)

so, back to our topic, pasal iftar ni. act, kitorang nak jumpa on weekend sebab incik ni hanya cuti  weekend je. tapi disebabkan ada hal tertentu, kenalah set iftar lepas dia balik keje. fuhhhh.... naseb baek incik balek keje awal. kalau tak, tak hengin tuan puteri ni nak teman pi iftar. hehhehe. 

asalnya incik ni nak makan kat  kedai pakcik dia si kenny rogers tu, tapi sebabkan zea cakap aritu baru je makan, so incik kesayangan pon tukarlah tempat, pegi makan kat pizza hut kat pavilion. haaa... amekkaw! makan nak jauh je kan. tak sedar rumah tu yang kat ra..... tu memang seminit dua sampai. ^__^ hekhek

bila da sampai sana, baru zea taw, ghope-ghopenye, incik ni nak cari jam tangan untuk diri dia. so, kitorang masoklah semua kedai jam yang ada. sampaikan kedai baju sejuk pon masok hanya kerana nama kedai tu "winter time". hahhahaa... pecah perut zea gelak ^________^

hmmm... disebabkan tak jumpa yang berkenan kat hati, kitorang teruskan dulu hajat untuk berbuka puasa ni. yelah, incik ni susah sikit. kalau skip makan, memang problem la nanti perut dia tu. hahaha =)
and.... surprisingly, sampai kat pizza hut, incik kesayangan ni telah mengorder banyak gilosss makanan! tak ku sangka-sangka sampai begitu jadinya =.= 

makan punya makan, tak habis-habis. zea da la on diet carbohydrate, tapi sebab dia adalah pizza, memang abaikan je la diet tu. hehehe...

ehh da lah.. panjang pulak story morry zea ni.



err... sorry. i cant rotate u. =P


share the rainbow-ness with him =)


my precious things on that day. hehehee

till next iftar entry!

lol

^______^


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Iftar with kaka gojes mojes

Assalamualaikum

hype! sejak dua menjak ni, zea memang suka menghilang. kejap ada kejap takde. so, ni nak maklumkanlah yang zea sekarang da back on duty. hahaha. tapi ni keje tempat lain. err... walaupun pada awalnya berat hati ni nak keje, tapi sebab kenangkan akak zea mintak tolong, so terpaksa zea keje.
keje ape?
heh... cashier je. sound boring kan? okay, memang pon =.=
tambah lagi dengan ada orang ..... kat situ, memang rimas sangat keje kat situ. pfttt...

ohh wait! kita kene back on topic! okay, zea nak cerita ni. haritu zea iftar ataupun berbuka puasa dengan bestfriend zea, kak liya. alaa... yang zea asek sebut nama dia dalam blog ni tu hah.. hehhehe..
act, kitorang supposely meet up few days before, but since anak-anak zea kat rumah ni macam apa perangai sorang-sorang, so kenalah postponed. hmmm.. kalaulah zea ni takde anak lagi, kan untung. =)
cehh, cakap nak macam da kawen je. hekhekhek

so, untuk iftar dengan kak liya ni, kitorang makan kat kedai pakcik kenny rogers dekat Times Square, Malaysia. hehehe.. kan banyak tempat nama Times Square =P

ni nak cite ni, as kitorang sampai awal sangat dari waktu berbuka Kuala Lumpur, kitorang pon pi la memborong dulu. hmm... zea taktaw la kenapa lately ni zea suka dengan chiffon top. so, dalam shopping-mopping ni, mata ni dok melilau jugaklah cari chiffon tops. tapi malangnye untuk zea sebab baru past few days tu incik kesayangan aka seorang hamba Allah ni, da belikan banyak chiffon tops untuk zea. so bila masuk kedai sana-sini, chiffon top yang ada lebih kurang plus minus je. Tapi untung pulak untuk kak liya! dia dapat cari chiffon skirt yang ohhsem dengan chiffon top yang superb!

act, hati ni sangatlah nak dengan chiffon skirt tu.
tapi, tapi, tapi,
incik kesayangan da berpesan,
" cari skirt yang sesuai dengan figure awak. jangan nak ikot sangat fesyen tu"

=.=

hehe..
takpe2, layan jelah gambar-gambar ni.




gift from kak liya, ainbow cake in jar! ohh mai mai.  love it to death man. =)


err...err.. her shoes?? hahhaa


and not to forget too, my moustache necklace broken into two piece. my bad =(

till then,

wait for next iftar entry!






Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...