Monday, December 26, 2011

on him





Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Thursday, December 15, 2011

Assalamualaikum

i just want to reblog this image. coz i think it is so true



p/s: kan?


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

on being whatever

Assalamualaikum

semua benda rasa macam x kena.


hmm.. baru je kelmarin post pasal stress reliever tapi hari ni da rase stress balek.
haha.

wahai zea,
please
please
please

wake up!

dont ever let this thing ruin your life.
dont ever trust people so badly.
dont ever let people take for granted whatever you've done.

because

they are just another human being.

they dont really know how to appreciate something.

that's it.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Wednesday, December 14, 2011

on stress reliever.

Assalamualaikum

Alhamdulillah. pagi yang indah hari ini walaupun Zea bangun agak lambat. teehee =)
da la bangun lambat, pegi lecture lambat. masuk-masuk kelas tadi, lecturer Metabolism cakap,cakap,cakap,..........tetibe beliau cakap ok. syllabus untuk sem ni da abez. hooray! seronok gila! tapi thats mean ade another 2 weeks before final. hmmm T___T

Zea tak tahulah kenapa Zea sangat malas sem ni. rase macam berat je nak buat semua bende. maybe sebab sem ni banyak sangat tekanan.

..............

cakap pasal tekanan, zea nak tanya, cara korang lepaskan tekanan macam mana?

makan?
tido?
shopping?
beriadah?

emm.. mesti ada macam-macam lagikan cara.
tapi
untuk zea,
cara yang terbaik ialah dengan

S.H.O.P.P.I.N.G
sebab apa?
sebab masa shopping, mata ni akan terus melilau tengok barang-barang yang  ada kat sepanjang kedai yang dilewati. hehee. so x sempat nak terpikir pasal tekanan. hikhikhik. (*alasan)
ok. lasty sunday Zea kua dating dengan teman shopping plus dengan kuat berjalan Zea.
iaitu
kak Alya & kak Sue
 teehee
gojes kan mereka?
kitorang memang ngam kalo bab-bab melenguhkan kaki, window shopping, cari makan dengan photoshoot. sebab x syiokk la kan kalo asek nak camwhore muka sendiri. hahha
 
ok. xnak cakap banyak da. ni some of the photos of these 3 anak dara kalo kua bershopping. =)









p/s: shopping memang best tapi poket jadi kering =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Sunday, December 4, 2011

on a question

Assalamualaikum


yeah.
its happen to me exactly right now.
and this is really a shit.

why me?


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

on being in a relationship

Assalamualaikum


woahh... so long without any post. my bad. because i am so stressed out with the exams, activities and my things! i wonder how all blogger yang tegar2 tu can came out with 2,3 post in a day? ouhh.. for me, even for 1 short post would be something like err..err..err..

ok. enough with that.actually this just coming suddenly. i dont know how to start. ok. everyone knows what we should give and what we should get in a relationship right? term of " in a relationship" brings us to so many things. in a relationship with friend, in a relationship with his/her or in relationship with whatsoever. for this entry, i would love to write about in a relationship with friend.

no. this is nothing to do with you.. or you or even you my dear friend.
i just wanna 'keluaq campak pi jaoh-jaohh apa dalam hati nih' . hahha
ok. recently, we had a very tough week as our scheduled are so packed with the second test. no, i dont know why, this time everyone take it seriously... i mean like so seriously - serious- about the test! it just like we never had a test ever! emm..
and when it so happened like that, every 'one' of the people from my surrounding also changed. some of them just sit in their room, study..study.. and study...
they are struggling too hard i guess.

ok. there is nothing wrong with that actually but somehow i wonder, it is just because of the exams people changed? or is that people changed as they turned 20?

i just dont get it.

ye ahh. sorang yang stress, nanti yang lain jugak stress. mungkin ni lumrah kot kat alam universiti tapi dalam hidup ni kan, kita kene pandai deal dengan orang sekeliling kita jugak kan? macam kita nak bahagikan masa untuk Tuhan kita, macam tu jugaklah. kita x boleh nak pentingkan diri kita jek. macam kawan, kawan ni memang la kita boleh kata boleh cari. senang je. mana-mana jumpe pon boleh jadi kawan. tapi, cukup ke sekadar tu? 

x payah jaga jugak ke hati dorang?

x payah nak at least cakap 'i love you, buddy'? 

boleh ignore je ke perasaan dorang ke?

kalau kita perasan la kan, kawan ni sangat-sangat lah membantu kita dalam hidup sehari-hari kita. xde dorang ni da macam xde underwear da. sebab bila x pakai underwear, rase x selesa kan.
kita kena ingat ni,
As selfish as we may become in taking steps toward our destination we cannot deny the other equation of life. It is not just about our relationship with the object of our journey, our Creator, there is also the other aspect of our relationship with fellow creatures. Can a pilgrim so self-centered and focused on getting a better view of the Light trample upon others along the way? No, one cannot simply push people aside and hurt them, no one, not anyone from any sections of the society.
indeed, it is not wrong to have mission or have something we aim for to be done, but we cannot ignore people in our surrounding. sebagai contoh, kita nak pulun abez study sebab exam nak dekat tapi dalam masa yang sama, perbuatan kita tu menjaohkan kita dari kawan-kawan, apa makna semua ni? buang kawan sebab nak berjaya? hmm...
terpulanglah pada individu. mungkin kita x perasan atau kita perasan tapi kita x pi perbetulkan keadaan.. 
my dear fellows, do remember this. life is not permanent or everlasting. kalau niat nak buat bende baik, buatlah asalkan jalan pon betul. kalau kita ada kawan, hargailah kawan tu. x kisahlah kawan baik atau kawan yang dikenali gitu-gitu je. ada hikmah kenapa Allah kenalkan kawan tu kat kita.
kawan bukan untuk pakai buang.
p/s: sejaoh mana kita nak melangkah jaohh, adanya kawan ia akan jadi lebih bererti


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...