Monday, January 30, 2012

on favorite pemuzik.currently

Assalamualaikum

hye peoples! how are you? me? fine as usual =)
ok. today i really want talk about YUNA. haha. weird meh?
teehee.. act. last nite kan ada AJL 26. and ada YUNA! (hahaha.. tetibe rase nak sebut banyak kali. gedik~)
sincerely, i am totally into YUNA's music now. from penakut,come as you are and the latest is terukir di bintang.

for those yang tak berapa nak kenal YUNA ni, here are some of her photos. 

sewaktu awal kemunculan Yuna



nahh. sekarang Yuna sangat versatile and stylo gila. zea sangat suka dengan sense of fashion yang Yuna stylekan. walaupun niat dihati nak buat Yuna ni fashion model, tapi zea sedia maklum yang Yuna ni kurus tinggi so memang taklah kalau nak ikot gaya dia. zea kan comel-comel (perasan!), renek-renek sikit. hhaaha. 
cer korang sume tengok profile lookbook Yuna. antaranya: 

                      

                      

sangat ohhsem kan? ok. nak cakap ni... untunglah orang kurus~~ hahaha.

ok. berbalik kepada muzik Yuna, rasenya semua orang da sedia maklum. diawal kemunculan Yuna dengan lagu Dan Sebenarnye tu, dia ada kata dia taknak digelar sebagai artis tetapi lebih sedap if panggil dia pemuzik. hehe.. memang betul la kan. sebab Yuna ni memang dikenali dengan lagu-lagu dia. and zea rase mostly lagu dia Zea suka. <3 hehe

yang paling suka ialah: 



Come As You Are. asal: Nirvana

Penakut. walau x menang AJL, tetap menang ditelinga zea.hehe

Deeper Conversation. lagu lama tapi x jemu dengar

Ku Katakan Dengan Indah. asal: Peterpan

Dan Sebenarnya. lagu feveret anak buah zea umur 3 tahun

Cinta Sempurna.  ok. sumpah ni seriously sedap.

and

yang paling latest lekat kat telinga ni =)

Terukir dibintang. video clip dia pon ohhsem!

teehee.. ok sebenarnye banyak lagi ni. tapi nanti lambat pulak nak loading page zea kang. hehhe. so here is my newest favorite singer, fashion icon and women.
hikhikhik..

dear Yuna, tolonglah maju terus dengan muzik anda. saya sangat sukakan and sangat sukakan and sangat teruja dengan muzik anda. (kalau boleh nak repeat lagi banyak). hehe. and saya tahu anda sedia maklum yang bila ada orang cerita pasal anda, keluarkan gambar-gambar anda, ada segelintit orang yang tak berapa nak bertamadun yang menghina, mencaci atau mengherdik anda, lagu anda, biarkan mereka. anda sememangnye tak susahkan hidup orang lain. tak suka, tutup radio. hehee

(dulu time kat UITM ingat dapatlah terserempak dengan Yuna ni, tapi tak pernah pon. harap-harap one day. and kalau korang nak tahu, Yuna ni pelajar jurusan undang-undang UITM and jugak anak tunggal mak ayah dia. and girlfriend Qi. hehehe . ok sejak bila jadi spy ni?)

I LOVE YUNA

p/s: i love you and you, Yuna.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Tuesday, January 24, 2012

on microbiology

Assalamualaikum

hye people! selamat tengah hari =) ok today post would be on microbiology. bukan ape, semalam zea and kakak zea asyik dok berborak pasal contraception and segala macam jenis bakteria so like tiba-tiba teringat kat kelas mikrob. teehee =)

sumpah rindu gila subjek ni sebab dialah zea taw macam-macam jenis penyakit yang melibatkan bakteria, virus and macam-macam lagi ahh. time lab pon best sebab boleh tengok sendiri virus tu. contohnye macam ni,


(ni real punye..hehe)

(ihsan incik google)

ohh lupa. semalam yang zea borak dengan kak zea tu ialah pasal virus untuk AIDS, syphillis, gonorrhea or erti kata lain yang berkaitan dengan penyakit kelamin. adehh.. geli gila sebenarnye nak cerita sebab setiap kali mesti teringat gambar-gambar penyakit yang disebabkan virus-virus berkenaan. kalau korang nak tengok, silalah google. hehe

p/s: rindunye nak masok lab mikrob.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Monday, January 23, 2012

a Letter to Someone

Assalamualaikum



Dear my future Soulmate ,


I have no idea who you are and where you could be by this time. How I wish I could meet you right away so I do not have to waste my time meeting the wrong person. I’ve been praying to God that one day, we will meet and everything will turn out fine.
Before that even happens, I want us both to be a better Muslim. I promise that I’ll try my best to be a better Muslimah who loves her Creator with all of her heart and misses the Messenger though she never met him. I promise you that I will learn how to be a good mother to our future kids for I know that raising up the generations of good Muslims is not an easy task. I promise you that Quran will be my most-read book besides my medical books. I promise you that I’ll try to make sure that my praying time will be 5times a day and definitely not less than that (InshaAllah) because I’m dying to see my future children obediently performing their solat in any sorts of conditions without a grumpy face. I promise you that being a faithful and loyal wife has always been my dream. And I really hope you’re willing to do the same thing too because Quran has said it all: “Women impure are for men impure, and men impure for women impure and women of purity are for men of purity, and men of purity are for women of purity: these are not affected by what people say: for them there is forgiveness, and a provision honourable.”24:26.
But for now, let me walk on my own path, the path that I’ve chosen, while you on the other hand, my dear, walk along yoursWith Allah’s will, one day, somewhere, both of these paths will end up in a junction. And with Allah’s will too, our dream of creating a perfect Muslim family - harmonious and beautiful - will be possible. Ameen~

Regards,
Your future Soulmate~


p/s: if i can be just like this


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

on praise to Allah

Assalamualaikum



Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

on chinese new year

Assalamualaikum


first thing first, Happy Chinese New Year for those yang celebrate. ohh and sorry for the late wishes =p teehee..
act disebabkan hari ni public hols, zea dengan kakak zea gi la berjalan di sekitar sogo and masjid jamek. bukan apa, niat dihati ni adalah lebih kurang nak tengok kemeriahan warga kota menyambut perayaan CNY tahun ni. so kami pon decide untuk naek STAR LRT sebab nak lebih senang bergerak nanti.

tapi!

cehh, kacau mood betollah tadi. naek je LRT tadi, penuh. PENUH sungguh tren dengan warga asing. bermacam-macam kaler ada. rase macam kat negara orang lain pulak o__O
hahaha lepas tu boleh macam kebetulan pulak tadi kat berita ada tunjuk kemeriahan warga asing menyambut cuti raya cina dengan mengunjungi sanak saudara. err... ni kira 1 Malaysia jugak ke?

chop. stop pasal isu warga asing, cakap benda laen pulak. ok. act, sebenarnye niat laen kami keluar hari ini jugak ialah untuk mencari baju sebab kak zea nak kena jadi pengapit wedding kawan dia.
so cari punye cari, belilah 1 baju ni. tapi masalahnye, mengalahkan baju pengantin je gayanye.

well, kakak zea memang macam tu. suka melaram over sikit dari pengantin. hehhe XD

ok. ni adik zea sebenarnye. berisi tandanya sihat. haha

ni baru kakak. ok. ini pon berisi tandanya anak da 2


ok. malas nak rotate. hahha

ni pon. malas nak rotate.hehhe

kesimpulannya, berjimat cermatlah untuk jadi pengapit. haha. takde kaitan sebenarnye =P

ohh lupa, hari ini zea pakai simpl giloss dengan tema merah hitam.

baju besar memang menampakkan besar tapi kaki besar, memang 
menampakkan kegemukan kaki.

p/s: ok. da ngntuk. eksaited sebab picnik da free untuk premium. happy CNY!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

on being independent

Assalamualaikum

hye people! tadikan zea belek-belek galeri gambar dalam fon and suddenly ter-nampak laa gambar ni,
cer teka ni bende ape?

ok. act bende ni ialah milo paket yang sudah menjadi milo stick! hehe. sangat yummehh ok =) 
hahaha. sume idea jadah ni datangnyen dari kak liya as dia kata ini benda common kat asrama.

err...err.. zea xtaw pon o__O
hehehe

ok. cara nak buat dia ialah dengan balutkan milo paket tadi dengan kain batek or ape-ape kaen lah. then, iron kan or seterika kan milo tadi dengan secukup rasa. kalo rase nak bagi milo stick tu rapuh dan gebu-gebu sikit bila makan, gosok sekejap je. or if korang nak bagi dia keras macam papan, gosoklah dengan kadar masa yang lama sikit. gerenti keras sampai nak patah gigi bila nak kunyah. lepas tu kene cucuk-cucuk sikit guna jarum untuk keluarkan haba dia..hhahaha

ok. milo stick ni memang akan membuat korang eksaited x tentu pasal sebab ntah. takde sebab mungkin. hehe. tapi bagi zea, seronok gila kot tengok kak liya buat benda tu sebab tak penah imagine milo paket tu boleh buat jadi macam tu. yela kan, selama ni kalo malas nak buat air milo, makan milo macam tu je pon da sedapp da =)

bak kata kak liya,

" kat asrama kan susah nak dapat candy-candy ni, so gunalah ape yang ada, janji boleh makan. kalau tak, kempunan nanti~"

hehehe.. so kepada adik-adik yang ade kat asrama tu, bolehlah try buat milo stick ni. bila-bila pon boleh =D

choop! tajuk post on being independent kan? ape kaitan dengan milo? hahaha. act, melalui milo tu aie nak gambarkan yang walaupun kite jaoh dari sumber (hehhe..mak ayah la tu!), kita still boleh dapat apa yang kita nak dengan berusaha! haha. (semangat lebih disitu). teehee.. yela, contoh dlm makanan, macam-macam kot kita boleh inovasikan bila terdesak. macam nak makan murtabak, boleh guna maggi dengan telur. (hehhe.. tu pon kalo boleh memasak la =P)

hehee. akhir kata, nak seribu daya, taknak seribu dalih.

p/s: zaman asrama zea memang lembap sikit bende-bende kreatif macam ni. so sekaranglah masa terbaik nak belajar. hehe


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Sunday, January 22, 2012

on jatuh cinta cintan

Assalamualaikum

teehee.. zea ade sedikit kemusykilan nak tanya korang ni, korang senang tangkap syokk x dengan lagu-lagu yang berunsur jiwang ni?

hehe.. bukan ape.. lately ni, zea senang sangat and tak tahulah kenapakan jadi macam tu.
macam asal ade bait-bait lirik dia "...jatuh cinta..." , mesti nak suka.
nanti bila sendiri ingat balek, sendiri rasa geli pulak.
hahaa
tapi takpelah nak buat macam mana. alang-alang boleh support local muzik jugak.
(cehh... alasan!)

ok. straight to the point, contoh lagunye ialah:


Bila aku jatuh cinta by Awi Rafael

&


Aku sudah jatuh cinta by Liyana Jasmay

ok. kalau korang sume perasan, tajuk dia saje da tulis aku jatuh cinta bagai. pelik ke tidak?
gugugugu. silalah bagi pelempang sikit kat zea ni.
macam la sehari dua jatuh cinta. hahaa

hello cik zea yang gemok gebuz, awok tu da 3 tahun dengan incik kesayangan awok. tak payah nak layan perasaan sangatlah. lallalala~

teehee =)

ohh.. 3 tahun sudah?

errr...err... rase macam baru semalam je zea kenal dengan incik kesayangan. ahhh!!! 
sudah.sudah.sudah.
sila setop.

nanti makin melalut zea ni.
haha

ok cer layan 2 lagu ni.. err walaupun lagu yang second tu x seronok sangat, tapi lirik dia sudah cukup bermakna =) *wink wink

p/s: incik kesayangan, saya akan sentiasa jatuhkan cinta saya pada awak. amek taw. jangan lepaskan.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

on camping

Assalamualaikum

ohh hye! ketemu lagi ya kita? lama sungguh tak update and even for new year pon xde post. ommo o__O
well, sorry to say but zeaade banyak sangat keje yang harus di-settle kan seperti, final exam (ohh.. harap-harap x kong) and also kem Aspirasi Unggul III. ok. for your information, for the past 3 weeks, zea sudah gained 5 kilos including with 3 cm for every part of my body. 
ohhyeah!
hebat bukan?
teeheee..
terima kasih kepada anda, incik final exam kerana memaksa saya untuk duduk sambil meng-hadap semua nota-nota yang tidak akan pernah habis itu.

seriously, zea just duduk dekat meja study and akan bangun untuk makan, solat and jumpa jiran sebelah. (*peace )

buktinye,

bila zea turun untuk meeting terakhir kem AU3, adelah hamba Allah yang pemurah ni cakap,

" eh aie.. nampak lainlah. makin tembam. cam da lama je x jumpe kan"

ahh, padahal baru 2 minggu kot x jumpe. cehh T____T

ohh..nevermind. da biase da. (sobsobsob...walau dalam ati ni rase nak menangis guling-guling)

ohh before zea terlupa, kem AU3 sangat ohh-sem! nanti zea free zea upload gambar kat sini. 
act post ni nak welcome 2012 je.

 =)


belum terlambat lagi kan?

ok

selamat tahun baru kawan-kawan.

maafkan saya atas ketidak-ada-an sebarang post selama ini.

semoga selepas ini akan ada post-post yang lebih bermanfaat dari si gemok, zea.

chioww =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...