Thursday, June 30, 2011

Hillary Duff talks about losing...

Assalamualaikum

ok. sekarang suka ceghite pasal kecantikan. jangan marah ehh =)
ingat tak hillary penah kurus gila masa 2005?

tapi sekarang da sehat balek.yay! suka sebab dia sangat cantek <3


hari tu dia ade cakap kenapa dia lost weight teruk sangat dulu :


“I literally ate nothing but steamed vegetables and broiled or grilled chicken, with nothing else.

“I was touring all the time, traveling everywhere, and I felt so run down. Not giving your body enough of what it needs is really dangerous. I regret it because I don’t think I was happy then.
“At the time, I felt almost proud of being skinny, but one day the mother of a fan came up to me and said, ‘Are you OK? Are they not feeding you?’
“After that, all of a sudden, I stopped being as concerned about everything. It wasn’t a big intervention or anything. I got off tour and changed. I started hanging out with my friends and cooking and had a more normal life.”

 nasib baiklah si Hillary ni dapat kesedaran pasal isu ni and jugak membuatkan Zea realized yang why dont just cont with our normal life and happy with that but dont forget about the limits. kan kan? susah-susah nak kurus pon watpe? nanti manalah taw da beranak nanti kembang jugak an? hahhah


tapi nanti Zea kawen nak kurus jugak! sebab nak cantek dalam gambar =) hehehe chills~


p/s: da gatai nak kawen la ni.heheh


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

we were allowed to have normal, healthy bodies

Assalamualaikum

geram sungguh la bila keje kat shopping mall ni, lebih-lebih kalau kat mid valley. selalu sangat ada sale.(*sebenarnye jeles ) da la duet gaji x masuk lagi. adehh.. lagilah parah. nasib baik hari ni offday. rehat sikit mata dari menengok sume sale-sale tu. (*sila sebut sa-le)

yang sebenarnye bukan ape tapi Zea ni teringin bebenor la nak pakai sume tu hah. adalah terdetik kat hati ni kalolah badan Zea ni size 0 ke 2 ke. iyelah sume baju bleh pakai. ni x, adelah dalam size 8 ke 10 cenghitu.malu teman nak kabonye. hahaha.

Zea kan, x tahulah kenapa tapi since Zea dapat singkir berat badan dulu (*konon kurus sgt la tu), Zea sangat concern pasal kecantikan. kalo boleh, nak kua umah gi kedai beli sayur pon nak melawa. (*ok. tu memang mengada.heheh) memang jenis mintak penampar dengan mommy Zea la ni. tapi ntah laa.. memang macam psiko gila takut nampak buruk. (*ok. dush-dush). yang peliknye, time Zea obes dulu, xde maknenye nak tempek bedak pon. pakai baju pon T-shirt size laki. senang ceghite memang simple mimple la.

but then, Zea bertukar jadi sorang yang mementingkan apa yang Zea pakai, bersih x, cantik x. hmmm... sound gila kan?

dulu Zea suke sangat tengok Cindy Crawford. yang ini.


suke sangat dengan dia sebab dia suprmodel yang HOT! plus dengan badan yang nampak S-I-H-A-T =) tapi idok la teman nak mengikut cara dia pakai baju nye. hahaa. mahu kena pelangkung dengan mak teman nanti.

Zea jugak suke dengan quotes yang Cindy bagi ni:
I certainly felt pressure to fit the clothes and to stay thin, but when I was modeling we were allowed to have normal healthy bodies. It wasn’t like it is today.


And even the thin models of my time like Kate Moss; that’s just her body. She’s naturally super thin. I saw her eat burgers it’s not like she was starving herself or anything like that.”

 ehh, ape kene mengena?

hee. act, Zea nak cakap yang sekarang kan banyak model-model ke, celebrities ke kat seantero dunia ni yang kurus melidi and yang super scary skinny but still jadi macam idol la, badan yang diidam-idamkan oleh gadis-gadis kat luar tu.
kenapa ehh?
mungkin bagi Zea la kan, perempuan kan suke bende cantik-cantik ni. so mesti dorang pon nak jadi cantik-cantik. so untuk jadi cantik-cantik, kenelah amik 1 model yang cantek yang orang suke nengok untuk dijadikan inspirasi. mungkin kot kan? (* da pening baca.hehe)

contoh macam Kiera Knightley


kiera ni memang cun, berlakon dalam ceghite Pirates dengan abang Johnny Depp pon best tapi terus terang, Zea takot tengok badan dia macam ni. bukan jeles ok. tapi takotlah nanti kena tiup angin pon terbang. nampak pon x sehat.

so, rase-rase, patot ke orang-orang yang plus-size macam Zea ni (*uhuk-uhuk) amik contoh orang macam ni tok jadi inspirasi? 
ok. ZEa nak jawab,

tak nak! 
sebab takot and tak boleh pon. hahahha =p

tapi korang yang lain macam mana?

cuam satu je Zea nak cakap :

 we were allowed to have normal, healthy bodies


chills~
 p/s: saya ok =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Wednesday, June 15, 2011

extra love on June =) or maybe less

Assalamualaikum


I don’t wanna be the one to say goodbye
But I will, I will, I will
I don’t wanna sit on the pavement while you fly
But I will, I will, oh yes I will
‘Cause maybe in the future, you’re gonna come back
You’re gonna come back around
Maybe in the future you’re gonna come back
You’re gonna come back
Oh, the only way to really know is to really let it go
Maybe you’re gonna come back, you’re gonna come back
You’re gonna come back to me


I don’t wanna be the first to let it go
But I know, I know, I know
If you have the last hands that I want to hold
Then I know I’ve got to let them go
‘Cause maybe in the future you’re gonna come back
You’re gonna come back around
Maybe in the future you’re gonna come back
You’re gonna come back
Oh, the only way to really know is to really let it go
Maybe you’re gonna come back, you’re gonna come back
You’re gonna come back


I still feel you on the right side of the bed
And I still feel you in the blankets pulled over my head
But I’m gonna wash away, oh I’m gonna wash away
Everything till you come home to me
Maybe in the future you’re gonna come back
You’re gonna come back
In the future you’re gonna come back
You’re gonna come back
Maybe in the future you’re gonna come back
You’re gonna come back around
Maybe in the future you’re gonna come back
You’re gonna come back
Oh, the only way to really know is to really let it go
Maybe in the future you’re gonna come back
You’re gonna come back around
Maybe in the future you’re gonna come back
You’re gonna come back
Oh, the only way to really know is to really let it go
Maybe you’re gonna come back, you’re gonna come back
You’re gonna come back to me, you’re gonna come back to me
You’re gonna come back to me

I had something happen that has rocked my world yet again. It's pretty private, so I am not going to go into any details, but let's just say that if the disastrous exam result was a 9 on my hurt + oh-my-my radar, I will give what recently happened to me about a 7. I told myself that if I survived and heal up quickly, it only made me stronger to survive what happened recently. Ya Allah, thanks for everything. You give me something to and also give the way to solved it. I can't wait to let you all know what He blesses me with through another hurdle of hurt..

“life is what happens to you, while you are busy making other plans
-John Lennon

p/s: Ingrid Michaelson -Maybe


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

saya masih kecil

Assalamualaikum

hype hype! lama gila ok x update. ape jadah buat kat rumah pon xtaw la. hee..
hee..act, Zea supposely go for the LEADTRA 111 camp kat kolej but then tetibe dapat lak allergic mengada tuh. and seriously, its been the most sakit-ness allergic ever! hahaha.
dalam masa boring ni, Zea bukak la youtube tadi and jumped on this i-think-its-woww! song. nak dengar?

this is it.



' i was a Little Girl '

I was a little girl
Alone in my little world
Who dreamed of a little home for me
I played pretend between the trees
And fed my houseguests bark and leaves
And laughed in my pretty bed of green
I had a dream
That I could fly
From the highest swing
I had a dream
Long walks in the dark
Through woods grown behind the park
I asked God who I’m supposed to be
The stars smiled down at me
God answered in silent reverie
I said a prayer and fell asleep
I had a dream
That I could fly
From the highest tree
I had a dream
Now I’m old and feeling gray
I don’t know what’s left to say
About this life I’m willing to leave
I lived it full, I lived it well
As many tales I live to tell
I’m ready now, I’m ready now
I’m ready now
To fly from the highest wing
I had a dream
p/s: dengar lagu ni. and renungkan <3


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Saturday, June 4, 2011

saya buat salah ke?

Assalamualaikum

waa...da lama x update =( hhuu. busy gila keje sekarang ni. morning closing, morning closing, xde benda laen. da la keje macam R.O.B.O.T. kejap ke hilir kejap kehulu bila nak ke dudk entahlaa..hahah
ni la padah kalo keje kat kedai makan orang kaya-kaya (heehee..sebab memang orang yang betol2 kaya dan berlagak kaya je makan kat sini =) 
eh, kat mana tu?

kat sini la




makan sini memang best la kan kalao korang suka seafood. nak ape, cakap je. tapi kalo teringin nak makan lobster tu, eheemm..ehhemm.. bawak2 la duet bebanyak sikit takot x terbayar plak =)
 hahaha

2 3 hari ni kan, manhattan sangat busy and sesak. maybe sebab sket staf so rase busy. korang nak keje? mai la =p
tapi an, ape yg Zea nak cite ni ialah, dalam busy2 ni an, ade gak customer yang macam taikk punye perangai. bukan sorang tapi berorang-orang. adehh.. dalam hati ni da menyumpah-nyumpah da.huhuh
taw la kena bayar service tax mahal, tapi agak-agaklah wahai rakyat Malaysia oii, kami staff bukan robot yg menerima saja arahan. kudrat kami pon ada hadnya. yang x reti sabar 1, yang makan macam x pernah jumpa makanan pon ada. penat..penat.. rase cam apa je. 
bila jadi macam ni an, Zea terpikir, teruk sangat ke adab orang Malaysia ni? ea lah sedangkan da letak signboard wait to be seated pon x paham bahasam maen redah je. yang orang tanye how many person, bukan nak jwab, maen masuk je. aishh.. pelangkung sekali kang baru taw, tapi, yang paling x bleh blah, jenis yang panggil suit-suit tu. angkat la tangan ke apa, ingat orang kucing ke?

aishh...

susah-susah

tak tahulah sapa yang salah

saya ke awak?

p/s: pk nak tido. sok morning


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...