Monday, July 28, 2008

what happen around comes around


huh...so many things happen and "we" are stuck here alone....i dun noe what is the main 'things' which are now interrupt pur life...oops..our hostel life...hmm...byk sgt bende da jadi ni... ktorg sebagai senior kat skola ni tekah di anak tirikan oleh sumer cikgu-cikgu..entah la.. nasib baik pengetua yg ktorg syg tu x jd macam cikgu2.. sedey...bler cikgu sendiri ckp senior jahat-jahat eventhough ktorg x wat pon aper yg cikgu cakapa selama ni.. ya..kitorg sedar yg kitrg still maen-men even SPM da nak dekat ni..tp cikgu endiri yg wat ktrg rase mcm tu.. cikgu asyik dengar bdak2 junior cakap macm2 pasal kitrg...tp cikgu x penah sekali pon nak dgr pendapat kitorg, luahan hati kitorg and penjelasan kitorg....---->sedey!!! sayer sendiri sbg senior, sayang kat junior sayer tp kalo ader di antara mereka yg x hormat erm.. i mean wat hal dgn kitorg saper yg bleh sabar..setiap org kan ader tahap kesabaran mereka tersendiri.. kitog penah cuber nak jernihkan air yg dah kurg jernih cam air batu kapur ni tp kitorg x diberi kesempatan!!!! mereka yg memandang batch kitorg dari sudut negatif hanya akan sedar tentang keburukan kami jer...ooohhhh pening gler and tertekan!!!! da la SPM da nak tiba ni... kitorg skarang da jadi cam pelajar yg menagih keredhaan para gurunya sahaje..tapi kami SAYANG KAT CIKGU sebenarnya....kasih kami terhadap cikgu-cikgu memang x terhitung byknyer sbb dorg la yg bagi kitorg ilmu...pelbagai ilmu....tapi sekarang...hanya Tuhan yg tahu...masalah dgn junior ni sebenarnyer boleh disettlekn dgn senang tp ader pihak yg dah jadi batu api di antara kami....macam maner ni?????
Labels: life as a student...


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...