Wednesday, January 26, 2011

masaie : sekiranya masa itu boleh ditukar kembali =(

assalamualaikum

teeheehee =) hari ni skip kelas population! sbb M.A.L.A.S hahaha. da la kelas sejam pastu nnt for the enxt klas ada gap 3 jam. tu yg lagi malaih bonar den nak poe kelas. ditambah lagi dgn kecirik-an perot ni. aduyai. what a nice thursday rite? 
as usual, hari bertambah hari, keadaan masih x kembali normal. normal dari segi ' we once a big family'. uhh. Zea nak sangat keadaan jadi mcm dulu tp Zea x taw caranya nak dapatkannya balik. Zea ni gila milo orangnye sebenarnya but then when it plus with terlalu berfikir, Zea berubah menjadi mcm sekarang. senyap. act, i dont know how this thing could happen. rase menyesalnye~~ tp URGHHHHHHH!!!!!

siapa ni?
ni la Masliana Mohamad.
kenapa letak gambar dia?
sbb Zea sayang sangat kat dia. Zea sangat hormat dia. Zea sangat rindu nak berkawan dgn dia. mcm ni :



tp semuanya da berubah.

Mas, kalo mas dapat baca ni. aie betol-betol nak mnx maaf dengan mas. aie taw aie x baik utk menjadi kawan mas. aie byk cacat celanya. aie sedar tp aie nak mas taw, aie sangat sayangkan mas dan aie x sanggup nak terima semua yg berlaku sekarang ni. aie nak kita macam dulu. aie taw hati mas da banyak terguris dengan kelakuan aie atau apa. tp cubalah maafkan aie. aie benar-benar maksudnya mas. aie nak kita ceria macam dulu, bergurau macam dulu, pergi kemana berdua macam dulu. mas, aie mnx janganlah terlalu disimpan dalam hati apa yg terjadi. manusia sentiasa berubah. mas sendiri tahukan?
Mas, aie harap kita dapat jadi kawan balik. terima kasih utk semuanya selama ini mas.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Tuesday, January 25, 2011

maybe there is nothing wrong with me but You!

assalamualaikum

Tumblr Photography at charmroyal.com

life is life. every single things happen must be a reason. hahaha. ok mengarut ok. cehh. act, Zea nak ckp yg Zea da bertekad utk menjadi seorang yg gagah hatinya yg kuat imannye dan yg paling penting tabah dalam menghadapi segala dugaan yg diberikan oleh-Nya. da terlalu byk yg Zea lalui setakat ini dan Zea sedar Zea mmg bkn seorang yg kuat utk hadapinya. Zea mudah tersentuh, mudah percaya orang, mudah buat baik kat orang sampaikn Zea terlupa orang disekeliling Zea ada yg xsuka Zea. ntahhlah. kehidupan ni sesuatu yg klise bg Zea. setiap ape yg kita buat, pasti akan mendapat balasannya. 
kita x suka orang mcm ni mcm tu, tp ntah esok lusa, orang x suka cara kita mcm ni mcm tuh. hahhaa. itulah life kn?
hmm.. dalam masa kesulitan ini, Zea juga sedar ada rupanya kawan Zea yg sebenarnya. maksud Zea, dorang sanggup tolong Zea hadapi tekanan, membantu Zea dari segala sudut. for them, I LOVE U GUYS SO MUCH.
Tumblr Photography at charmroyal.com
nahh. ni tok korang =)
thanks for always been there for me. i'll never forget it kawan =)


p/s: sejauh mana kita percaya orang, letakkanlah sedikit ketidakpercayaan itu semoga kita xkan terlalu sakit apabila berlaku sesuatu =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Monday, January 24, 2011

ini Saya bukan Awak.

assalamualaikum

hye hye hye! wahh. arini hidop Zea sgt berdukacita. krn ape? krn smlm accident moto. aAiiyakk!
nasib baek x terok mana tp agaklah utk first time dagu Zea terhantuk kuat kat atas jalan. adehh~ sakit gila ok. tapi Zea nak mnx maaf la kat kawan Zea sbb da menyusahkan dia bila terpakse angkut anak Gorilla ni naek moto. sorry Eha.

ok. lupakan hal semalam. act Zea ade benda nak tulis ni. maybe utk menenangkan sket hati Zea yg Zea rasekan sudah agak lama mengalami kecederaan. hmm.. mcm mane nak start eh?
dalam hidup ni terlalu byk kn persoalan yg timbul sampai membuatkn kita rase tersedak-sedak nak bernafas. pelajaran, mase depan, duit, kawan-kawan, boyfren/girlfren dan byk lagi lah. tp bg Zea, segalenye sudah ditentukan olah Allah jd kita hnye perlu berusaha utk mendapatlan hasil yg terbaik bg diri kita sendiri. Zea rase dalam byk-byk persoalan yg timbul, perkara yg paling Zea susah nak kendalikan ialah kawan.
Kawan.
Kenapa perlu adanya kawan tuh?
sbb kita xleh hidop sendirikah?
atau sbb mmg da lumrah alam setiap orang tuh perlu ada kawan?
ntahlah.. susah nak jelaskan. sbb ade org, boleh je hidop tanpe kawan. ade org pulak perlukn kawan utk meneruskan hidop dia. kawan ni boleh diibaratkan keluarga kedua kita. sbgaimana kita rase senang nak bergurau,  nak bergossip dgn ahli keluarga kita, mcm tuh jugak lah dengan kawan kita. mereka akan ada dengan kita selalu. cuma. cuma yg menjadi perkara beratnye ialah sama ada itu kawan atau sahabat. 
kawan. semua org ialah kawan kita. tp sahabat, ingt senang ke nak cari? kadang-kadang 10 tahun kawan pon belom tentu dia adalah sahabat sejati kita. 

hmm..kalau bg korang semua kn, seorang kawan yg baik tuh perlu menerima korang seadanya atau x? ataaupon, adakah dia kawan yg baik sekiranya korang ada sifat2 yg dia x suka, tapi dia jaohkan diri dari korang aka pulaukan korang atau dia akan  menasihati korang utk merubah sikit sifat diri korang tu?
susahkan..
Kawan sebenarnye membawa impak yg besar bg setiap individu. ade org gadoh dgn kawan terus moody. ade org kalo kawan buat hal, dia pon balas balik.hahaa. fenin..fenin..

p/s: owhhlamakk! got to go. have class. to be continue.. daaa



Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Sunday, January 23, 2011

sudahlah

Sakit kamu tahu tak?
Kenapa?
Suka ke dapat seksa sampai macam ni?

p/s: jangan ingat dalam dunia ni kita seorang je yg boleh hidup.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Tuesday, January 18, 2011

Muhasabah Cinta

assalamualaikum

hye korang! apa khabar? ada baekkah? harap-harap baeklah hendaknye. Zea baru sampai kolej pagi td and mengantuk gila. da lah lepas tuh kene pegi kelas. owhh my my! erm, act, Zea tgh bertungkus lumus belajar adobe after effects ni. sbb die susah gila kot utk beginners mcm Zea ni. tp Insya-Allah, i'll try the best. 
dalam mencari media utk video Zea, Zea terjumpe satu video ni. act byk yg seangkatan dgnnya. tp Zea mmg tersentuh sgt dgn video ni. nak taw video ape? 
ni la videonye

video

dalam liriknya ada terselit:
Jika ku harus mati
Pertemukan Aku dengan-Mu

p/s: hayati dan renungkanlah


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Monday, January 17, 2011

Ahmad Fathullah Marzuki

i always missing you like:
tumblr photography at charmroyal.com

because:

tumblr photography at charmroyal.com

p/s: come home please.ok da xde lagi =(


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

After effect baaannng!!

assalamualaikum

woopp! gud mornink everyone. hahha. 12.47 am and what am i doing?
basically, i watching some tutorials about adobe after effects and videopad video editing thingy because i am so over over excited to learn how to make nice video and editing stuff. owhh. i hope i can buy new lappy with 1GB nvidia and blah blah blah. hope so ok. hmm..ape nak merepeks ni?

tumblr photography at charmroyal.com

ok. kenape plak nih?
hahha.hebatkn manusia? mampu membuat mcm-mcm yg diluar imaginasi sendiri.(maybe dorg ade kot ter-imagine tp zea xde =)
kalaulah zea ade kelebihan utk buat semua nih. kan seronok =p
ermm..so far zea rase xdelah zea xtaw langsung nak buat tp zea da start slow-slow la nak belajar bende nih. sbb zea MEMAANG minat dengan photography, editing ni sumeh.
macam ni,

tumblr photography at charmroyal.com

hee. ok zea da ade idea ape yg mesti ade dlm to-buy-list zea:

  • macbook pro tp cam mahal gila kn so nak DELL yg 17" inch screen, 4 GB ram, 1GB nvidia, 500 GB external and bla bla
  • NIKON dslr 3100D
  • perodua Myvi ( hah! diamlah. xde kena-mengena pon haih)
  • external hard disk yg 500 GB
  • wireless mouse (heh?)
wee~ melampau x?
xpe-xpe. tu dlm to-buy-lists je kn? so x bermaksud kene beli kn. hee...

ok teringin nak amek gambar mcm ni:

tumblr photography at charmroyal.com

p/s: incik kesayangan, saya rindu kat awaklah.

katil memanggil. chioww!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Saturday, January 15, 2011

Im a war of head vs heart

Tumblr Photography at charmroyal.com

i cant wait until i left all this behind. Everything happens for a reason. Nothing happens by chance or by means of good or bad luck. Illness, injury, love, lost moments of true greatness and sheer stupidity all occur to test the limits of your soul. Without these small tests, if they be events, illnesses or relationships, life would be like a smoothly paved, straight, flat road to nowhere. i used to be happy . what happened to me? daaaangg! i even dont know it as well. i lost . my mom said " never sacrifice who you are just because someone has a problem with it." but mom, " where did i go wrong?"

berkawan susah tak berkawan pun susah. adakah perlu kawan?


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

My heart knows me more than i thought

Tumblr Photography at charmroyal.com

i learned to lie at some point because i realized that not everyone deserves to know the truth


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

siapa kata nak kurus susah?

 assalamualaikum

hye again! haha. zea semangat nih nak buat post banyak-banyk pagi nih sbb smlm zea da lalui hari yg penuh kesedihan so bila da balek rumah, zea ada semangat baru =) yayayay!
ermm.. ape yg best utk hari ahad? a'ha! renung-renungkn masa depan tp utk zea, to be exact, renungkan mcm mana nak kurus balek! hahah.
dulu, tips-tips utk kurus zea buat sume sendiri. zea, ade diet plan yg sgt efektif dan berkesan walopun nak jayakannye akan terima kritikan dari org-org tua yg x sporting! muahaha. sbb ape? it just because i have to interact with kiddies! hahaha. ok. meh zea cerita ape yg zea lakukan utk kurus hanye dalam mase setahun.
  1. Kurangkan makan nasi. haa. ni lah plan yg paling mujarab sbb bg org asia, even nasi ni adalah makanan ruji kita, sebenarnye xpe je kalo x makan. sbb kite still leh ganti dgn bijirin atau cereal. bg akak-akak, abg-abg yg ade diabetis, tolonglah kurangkan nasi sbb nasi ni sumber glucose yg paling kita x sangka. lagi byk kita mkn nasi, lagi byklah glucose utk badan kita. sbb tuh kita kate kita mkn nasi sikit tp bile check kat doktor, tgk-tgk kencing manis kita da naik.

 
2.  No nasi, but say no to biscuit or bread too. sbb musababnye, biskut ada lagi byk kalori dan roti lgi byk carbohydrate dari nasi. so dari mkn benda-benda ni, baek makan nasi yg gebu lgi lazat tuh kn?  

3. Get active people! haa, ni lagi satu perkara paling penting utk kuruskan badan plus kita jugak akan dpt kesihatan yg baek. cara yg zea buat :
  • jump rope or skipping. dulu first-first zea wat sikit-sikit. dari 100 ke 200. dari 200 ke 1000 smpailah ke 2500 petang sekali malam sekali so kire dlm sehari 5000 lompatan gak la. tp zea nasihatkan, ikot kemampuan diri. jgn terlalu memaksa ok? takot la plak nnt terpeleot lutut tuh. hee
  • jogging. erm.. act, zea x suke sgt jog sbb malu. hahha. zea ni malu sket sbb rase cam org perhati pulak kalo tgh lari-lari tu. nnt org nmpak lemak berlipat-lipat zea. tp mengikut fakta yg zea bace, skipping lgi efektif dri jogging sbb bila kita skipping, keseluruhan organ kita bergerak dan yg paling penting, muka yg tembam tu pon bleh kecut.

woohoo! best gilakan kalo dapat selalu berdua mcm nih. hahha. mesti semangat lagi berkobar-kobar

  • bermain bersama kanak-kanak sekolah rendah. hahaha. ni paling best and paling fun skali lah. mmg nampak remeh, tp seriously mmg berkesan! zea dok umah yg bertingkat-tingkat so kitorg ni mmg selalulah main kejar-kejar. kalo da berlari tuh, dari tingkat 15 ke tingkat 10 pastu naek balik mmg seronok la kn? tp sesungguhnya, zea mmg bersyukurlah zea terlibat dgn aktiviti kanak-kanak ni sbb dorg mmg coolioo punyerlah even nnt mommy zea akan ckp, " x malu ke main dgn budak-budak? ira kn da besar." hahha. xpe. zea x kesah yg penting, peluh keluar. betol x?
  • jalan kaki pergi balik sekolah. ini plus point kot sbb berjalan pon dpt membankar kalori ape.
  • kurangkan sedentary life ok. korang jgnlah spend too much time kat tv, laptop or benda-benda yg x byk bergerak ni. sbb nnt geng-geng berkomplot anasir yg bernama kalori,carbs,protein segale tuh akan mendafatrkn diri sbg lemak yg bermaharajalela! tp tp tp, korg jgn kompius lak. benda tu sume perlu utk provide energy kat kita, tp dont take it too much ok? 
  • kalo kita rase terlebih kalori, do something la. kalo zea, bila zea rase zea mkn byk, zea akan cpat-cpat keluarkn peluh. zea pon x kn duduk saja dah. ade je aktiviti yg zea akan lakukan. gayut-gayut la, sit-up atas katil la and mcm-mcm lagi. so try la.hahaha
  • ha, yg pasal mkn nasi tuh, bg zea, zea x mkn nasi tp zea still akan mkn ape-ape. cthnye lauk pauk. tp lebihkan lah sayur yg ijau-ijau tuh. korang jgn pulak x makan sbb nnt da baek punyer exercise tp nnt di diagnose as anorexia nervosa pulak. huh, mintak simpang la.

 more to come. enjoy reading =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

kenapa susah nak kurus part 2?

assalamualaikum

selamat berhari minggu korang! hee. semalam zea homesick gila so zea kol abg zea soh pi amek kat UPM tuh anta balek umah. yay! home sweet home babeh! zea ni mmg mcm ni. kalo zea something yg xkena dgn diri zea x kire lah physically or mentally mmg zea kena balek umah. sbb kat umah ade mommy, ade anak2 buah zea yg kiut miut tuh. heheh.
 ok. zea nak sambung entri kenapa susah nak kurus?

soalannye mcm mana zea 2011 version?

hahha. inilah zea utk 2011. semakin hari semakin tembam. mcm yg mommy zea ckp, back to basic. hah! x peduli. apa yg penting, pemakanan zea terjaga dengan makanan yg penuh kolesterol dan lemak. bahahhaa. ntahlah. dulu zea punye iktikad nak kurus tuh tinggi menggunung sampailah jadi kurus mcm yg form 4 tuh. facts to know, zea lost about 30 kilos within a year la jgak. zea start mse awal form3 thats mean tahun 2006 till zea nak pindah masuk MRSM  time form 4.mmg x percaya owh dpt kurus. zea start dgn berat 78 kg & ketinggian 146 cm.  mase awal form 4 tuh berat zea 47kg!! woohoo! percaye x? ala. percaye lah. peace =)


mekasih membaca =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

if i could



Tumblr Page Graphics

that it. am tired. please let me lives my life like what it supposed to be. Ya Allah. kuatlah hamba-Mu ini.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Thursday, January 13, 2011

kenapa susah nak kurus?

assalamualaikum

uuhh sejuknye harini. dri bangun pagi td sampai skrg hujan je . memang sssyiooooookk ok! patot la rase mcm xnak bangun je da lah dgn kelas pon start kul 9 so makin menjdi jadi lah kemalasan tu. hehe. hari ni tgk ramai lak yg comel domel pakai baju krung as hari ni kn hari jumaat so sopan la sket kalo pakai bju kurung.tp ntahla. bila tgk org yg cantek2 kurus2 ni . jeles la pulak =(
ntah bila nak kurus pun x taw lah. zea ni kn dri dulu mengidam sgt nak kuruskn badan. menjadilah sekejap. nak tgk x gambar zea dolu-dolu? act, sekarang pon camni jgak =p

victim no 1


victim no 2

yee. inilah zea dolu-dolu. xdelah dolu sgt tp lebih kurang 4 tahun yg lepas la jugak. zea ni since kecik lgi mmg kuat makan. mommy zea pon ckp zea ni kua-kua dari perot je da mcm berat bdak 2 tahun. mcm mini monster pon ade gak. haha. tu lah nasib badan. tp zea kesian kat mommy sbb mase mengandonkn zea lah dia kena kencing manis sampailah sekarang. sbb tulah zea amek nutrition studies sekarang sbb zea da tanam dalam hati nak tolong jaga kesihatan family zea disamping mengurangkn probability zea kena diabetes jugak.

zea sekarang bagaimana?


muuhahhaa. menipulah kalo cakap sampai sekarang bdan mcm ni kn? haha. tabiat makan melampau mcm bulldozer memang xleh nak dielakkan dari zea ni. tp Alhamdulillah. hajat jugak lah dulu nak kuruskan bdan walaupun x lah secantik LisaSurihani tp cukuplah dgn Alhamdulillah. hohoo. langit tak selalunye cerah bukan? (main bedal je pepatah). hahah.

how about 2011 version?





Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

housemate =)

hye guys! urghh!! boring supar dupar gilar bile da abez kelas lambat2 ni. time lecture td bkn main ngantuk tersenguk-senguk mcm burung pelatuk tp bile da balek bilek, hmm..hampeh. xley tido plak. huhu. owh lamakk! lupa. ok2. da ingt. nak ckp psal housemate sbnrnye. since msok upm ni, mcm2 ragam dan beraneka barang la yg da TERR-jumpe =) kat cni kitorg special siket sbb kitorg dpt dok kat Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan yg serba mewah lg anggun bergaya gitu. bkn nak bermegah tp nak riak sket jer. yelaa kalo nak compare dgn kolej2 laen..err..agak ni la sket. hehe. TAPii! semewah-mewah kolej 17 ni, ade 1 bende yg menghalang perasaan riang ria raye sume student cni iaitu MAKANAN. sbb: msok januari ni pon da berpuluh tender cafe bertukar.haha. menipu la kalo kate berpuluh tu tp x terkira la jgak =p so, maslah mencri makanan ni tlah menjdi isu yg sgt besar bg warga kolej 17 ni krn ramai dok mengadu duet habez, cafe mahal and mknan x cukop. mmmmmmuhahahaha! padan muka kaw! sape soh mnx kos perubatan?? haahh.

aik, ape ceq dok melalut ni? meh la ceq pekenalkn housemate tercinta ceq ni ha. sume cun2 belaka. kalo org x panggil gadis2 hot, mmg x sah la kn. hahaha.



teng,asha,mas,aie,arina,ida,sya & wanie

sy syg mereka tp x tahulah mereka syg sy ke x =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Wednesday, January 12, 2011

woohoo! congratulation lovely Lisa

yaww! who's these pokemon? ok. this is my adorable sis lisa . dear lisa, i want to say this long before to you, i love you and you know how much do i love u. thank for being a wonderful sister and i hope you can glimmer2 like always in your life ahead. sy sayang awaklah =)







wee. its kinda late actually to uploading these picture but as i am on my way to activate myself again with this blogging thingy then i think i would love to put it on. daa! merepek! hee. skrg gambar i pulak lah. hahha


i heart them







Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Tuesday, January 11, 2011

hello hello January!

owh hye! its been almost 2 years since i last bubblilogging. a'ha! how are you guys? hope korg okie dokie saja. woohoo! im back! hahha. sapelah kesah kn? =) ok2. sudah2. sekarang kembali kpd asal. dulu i bdak sekolah bdak plkn and segale budaklah. but now i sudeh budak university! currently doin my nutrition studies in upm. dang! sangat sangat sangat x suka tempat ini! Ya Allah, kenapelah byk sgt cabaran dan dugaannye kat cni?

owh lamakk!
ok got to go. ade kelas ni.

to be continue later. daa!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...