Thursday, March 31, 2011

ok. bila nak buat entry pasal nutrition

Assalamualaikum

what kind of title is that? hahaa. act, bukan ada orang tanye pon bila nak buat entry pasal nutrition sbb Zea ni nutrition student tp sbnarnya nak cakap yg Zea ni da lari dari sasaran sket. Masa activatekan blog ni dulu, da berazam ni nak buat entry pasal food, nutrition, diet, fitness and bla bla lagilah. but then entah da jdi personal blog lak. haish ni la orang Melayu. hee =)
arghhh!
saya suka jadi Nutrition Student <3

walaupon saya x melambangkan student nutrition yg bagus dgn kadar overweight yg semakin menjadi-jadi tetapi...tetapi, ade saya kesah? muhahhahha.
apa yang penting saya setadi sungguh-sungguh sudah.
tee hee hee

Insya-Allah..Zea akan buat entry pasal nutrition bebanyak. iyelah boring la pulak asek pasal diri sendiri kan?

p/s: stop hating your body. keep eating =) hahahha


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

MBLAQ itu super duper cute

Assalamualaikum

wee~ one more entry for today as today is my malang-ness day ever so i do feel like am gonna throw everything out of my brain. hahahah. ok, act i dont know why i should felt like this but instead keeping mumbling tension tension tension so i guess its better for me to keep on typing the keyboard. ok enough with that. lets continue with what MBLAQ!
owh my Gee, do you know who are they?

The five members include :
Seung Ho (Yang Seung Ho : Leader)
G.O (Jung Byung Hee : Main Vocalist),
Joon (Lee Chang Sun : Vocalist),
Thunder/Cheon Doong (Park Sang Hyun : Vocalist/Rapper),
 Mir (Bang Cheol Yong : Rapper)

this boyband is created by the super talented incik Rain yg berlakon drama FullHouse tu =)
Initially debuting as a group more focussed on dance and pop music, MBLAQ have since experimented with different genres.
Oh Yeah and Y were dance/pop tracks, My Dream, Last Luv and Rust are ballad tracks, Bang Bang Bang is rock/pop, Cry is an R&B track, and Stay is a track infused with hip-hop, electronic and rock.
With Rain being their mentor and major influence, he either wrote, composed, produced and/or choreographed a few tracks for MBLAQ, including Oh Yeah, G.O.O.D Luv, Y, Cry and Stay.


dorang ni memang tersangatlah comel lagi bersuara sedap.hee. sukee =p

and this 1 is Zea's favorite song ever.

p/s: owh. im so in love with their voice. hee =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

yay! done with the new header and background.wee

Assalamualikum

hye kalian. hmm. akhirnya jdi gak edit blog Zea ni. yaay! kaler pink lagituh. hahhaha. gedik ok =)
act, Zea tengah tension yg teramat ni sbb arini memang super duper malang punyer hari untuk Zea. entahlah. rase cam apela kan. arini ade presentation for sosiologi dan antropologi. ingat x entry Melaka itu ? well, thats is out topic for the research. you guys know what, during the submitted of the proposal, there is nothing much wrong with our topic and plus the lecturer also keep telling that 
"owh u guys punye tajuk is very interesting and bla..bla..bla"  and today during the presentation he's like,
lecturer : ok. da stop! saya x faham satu pon ape yg korang bentangkan ni. bla...bla.. ape yg korang nak         sampaikan ni?

Zea : emm..(sambil tersentap kejap~)

lecturer : cuba korang explain pada saya ape yg masyarakat buat utk memelihara senibina ni?

Zea : ok. mcm ni. utk mendapatkan apa langkah yg telah dilakukan untuk memelihara senibina tinggalan Portugis, kitorg da divide kepada 2 iaitu kerajaan dan masy setempat. ok. kita dpt tengok kerajaan ...

lecturer : stop. soalan saya apa yg dilakukan oleh masyarakat setempat.

Zea : emm..yelah tu yg saya nak cakap. kerajaan da keluarkan kos tambak mini lisbon ni and ape yg masyarakat boleh buat ialah dengan mewujudkan JKKK dan RELA bg menjaga kawasan yg da dimajukan oleh kerajaan.

lecturer : saya x nmpak lagi. ape sebenarnya yg dilakukan?

Zea : (dalam hati da bengang gila ni. seb bek x naik tarik rambut dia .hehhe) itulah yg saya ckap...

lecturer : ok da. stop. next group.

Zea : ????

Ya Allah.. kenapalah semua ni terjadi? 
bukan senang proses nak jalankan kajian ni. kenapalah kena jumpe lecturer yg sebegini? macam mana nak paham kalo xdengar?
macam mana nak jelas kalau x bagi peluang utk kitorg jelaskan?
sakit hati ni. kitorang x buat salah pon. cuma kitorang mintak bagilah peluang kitorang abezkan presentation tu. mak Zea sendiri selalu cakap jgn menyampuk kalau org tengah cakap.
macam mana orang nak hormat kita kalau kita hormat orang kan?
haish..
ape korang rase kalau ada kat tempat Zea?
huu..ok da. xnak emo. 
hahahaaa


p/s: sabor jela. kalau x da bakar da hidup2.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Tuesday, March 29, 2011

in love with secret garden

Assalamualaikum

wee~~ rase seronok lak tgk orang lain seronok. hahhaa. ape mengarut petang2 ni? hee. act, boosan!
korang nak tanye ni, penah tgk cite Secret Garden x? yg Hyun Bin belakon tu. kalo belom please make sure you guys go and watch the drama ASAP! because i guarantee korang sume xkan menyesalll!! haha. semangat x? hehee. tp siyesly cite mmg best! lagi-lagi sbb ade Hyun Bin yg tersangatlah comel bersama 2 lesung pipitnye.hee. OST drama ni pon best and 1 bende yg korang mesti suke ialah ringtone utk message sia. hee. cute gila ok. =)
owh ni Zea letak 1 of the soundtrack drama ni and surely-lah si Hyun Bin <3 <3 <3 ..hee

p/s: drama ni tersangatlah sweet. dont miss to watch it okey =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Monday, March 28, 2011

physiology

Assalamualaikum

fuhh! lama gila x update blog ni. busy gila dgn exam segala and ape-ape la. huhuhu. this past two weeks have been damn tiring week ever in my life because there are lots of exam and assignment. hahah. act, xyah la nak kecoh sgt kan sebab exam je. (iye..exam je) hahhaha. tp yg buat dia nampak mcm keterbusy-an sgt ni sbb sume exam ni membawa carry marks yg sgt byk utk final. geez! kenapelah UPM ni mcm ni. haish. tercungap-cungap nak kejar carry marks tu. hmm...
semalam Zea baru abez test Physio. alah yg pasal jantung2, circulatory, muscle sume tu. senang je. mcm kacang. T____________T oii! tipu ape kaw senang? berhari-hari study. berhari-hari makan x basah. berhari-hari tidur x kenyang. ni yg kaw kate senang? muhahaha. memang nak kena penyepak la kan? hehehe. kalaulah Zea student medic, mesti Zea da menyumpah-nyumpah da kertas exam tu. hahhaa. susah beb! act, kalo kita taw study yg betol, xde subjek pon yg susah kn?
bagi korang sume ape subjek course korang yg paling korang rase susah?
heee. kalau tanye Zea, mestilah sume subjek tp yg paling super duper giga trillion susah ialah nutrition and life cycle. hah. terburai isi perut ni nak menghapal sume nutrition facts tu. hehheheh.
ok sekarang sume test before final da abez. woot woot~ sekarang mase nak siapkan assignment yg menggunung pulak.
physiology itu mudah bukan?

p/s: dalam hidup ni kalau x berusaha macam mana nak berjaya kan?


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Wednesday, March 9, 2011

hai la mak siti

assalamualaikum

apa kabar awak-awak sekalian? hahha. da lama plak zea x update blog ni. busy. acece.. alasan common yg org akan bagi bile org kate, " eh, lama x nampak." kn?
hee. tggal lgi sebulan je nak tinggalkan semester 2 ni. fuhh. sabor jeelaa. lately too many event yg berlangsung kat kolej 17 ni sampai x tertahan bahu ni nak pikul. dgn assignment yg tunggang terbaliknye, study kemanenye and sebagainya. korang mcm zea jgak ke ah?
bahagianyalah hidup ni kalo dapat duduk sambil buat keje yg kite suka je kn? keje pon xbyk.
hmmm. skrg ni dok university everythg kene grab. cthnye merit hostel. kalo bkn sebab merit, xde maknenyelah nak join itu ini and segale halelah. sbb ape? sbb nobody work for free kn? haahha.
ok. ni nak habaq mai ni ape yg membusykan zea. ermm, act xde lah ape sgt. tp zea mmg xsuka n memang giga x suka kalo orang soh zea wat keje last minute. rase nak pelangkung je orang tu. tp nak buat mcm mane,
kite kan kawan. bla bla bla.
ahhh! ok da stop. ni zea nak share some of the poster yg zea buat utk event youthful health. perghh! sehari punye keje ni. seb beklah hati ni baik. hikhikhik =)

 poster:
insight into mental health of youth
if you are in stress or whatsoever, feel free to join this forum <3

poster: 
insight into mental health of youth

poster:
we survived as women!
akak2, adik2 if nnak tahu detail pasal breast cancer and cervical cancer, datanglah <3


poster:
we survived as women!

poster:
we survived as women!

sekian, TERIMA KASIH.

p/s: we are having this huge event so come join us and give support to us. dont miss it!


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Wednesday, March 2, 2011

perfect two

assalamualaikum

hye hye! gud muhnink eberione. hee. arini Zea skip nutrition class. hohoo. byk lg ni TITAS report  to go. uhh~
hmm... apo nak buek ni haih? Zea act kangen bangat deh sama itu mr Romeo ----->
so utk menghappykn sket diri, Zea dgr lagu perfect two by Auburn. best wokk!
alaa. bkn best ape pon cume rase die comel and best laa lalallala. hehehe
lirik die camni:

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your side kick
You can be the tear
That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be

Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)

And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together
credit to lyricsmode

comel kan?hehhe
for mr Romeo, i do love you and thanks for your love. we have been together for 2 years and 2 months now and i know your love for me is growing up by each day.hahhaha. perasan sudehh~
you are the one who knew very well how to make me laughing like this, 

and make me feel like comel like this

sorry for unjulingness yg x menjadi. hahahhaha

p/s: coming home im coming home~~


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

i'm sick and tired of YOU!




what are friends for?
do we just be friends for today and yesterday?
or tomorrow you'll find another friend so you just can leave me behind?
yesterday and all the past days we share everything. we talked about everything.
just like we are FRIEND.
but today,
everything changed.
you find another one.
its your choice not mine.
but do you ever realized that you are way too much hurting my feeling?
and its hurt you know.
but then.
you are no longer my friend and you,
bahahahaaha
i do care-less
stop shitting around like you are the best friend ever existed in this world.
what on earth do you think you are worth for?
worth for this?
duhh..
what the Itik okay.

p/s: dont mess with me. nak blah sila blah. terima kasih.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

Tuesday, March 1, 2011

hello hello marche bye bye februarito

assalamualaikum

hye guys! bagaimana? sehat? haaha. apetah zea. today is the second day of march tp Zea baru nak ckp hello. hee. xpelah. at least ingat gak nak ckp =) hmm. mac. kenapa mac tu menarik? bcoz there will be lots and tonnes of assignment to be submitted, test to come, and of coz the final exam. wow! life is exciting rite? fuhhh~~
yes it is. bcoz zea pon for the time being ade TITAS, sosiologi report yg kene siap ASAP and kene prepared for the presentation. huhuuhuhu (T___________T)
what to do??
aargghhh! lupakan itu semua. entry ni Zea nak ckp pasal semua prank birthday yg Zea as the co-mastermind for the Februarito babies!!! woot woot! seronok gila okehh. kasi pekana org without their knowing, ngeehh (gelak jahat~) hahahaha.ok here we goes to the first victim.

Hidayah Hasaan

ni adalah housemate Zea and  act ketua segale rancangan utk ida ialah Arina and Mas. dorang buat lakonan mantap sampaikn cik ida yg x reti nak ditipu ni akhirnya jatuh tertipu jua. hahahha. utk kes ini, byk peristiwa klaka yg terjadi kepade 2 org mastermind tu yg sepatutnya jd kat cik ida ni. tp xpe. seronok ok and hahah PADAN MUKA~~ =)


and here the hand-made-cake-while-driving. cooliioo rite? =p

2nd victim,

Nadhiraf Maarof

for this case, i've been the pelakon yg cuak kononnye rumate si diah ni sakit mate and dok melalak dalam toilet. and Diah tertipu!! bahahahah. as diah sedang tercuak melihat eha, kitorg pon simbah la wehh dgn air yg penuh kunyit-oat- ++ ape2 tah. nganagnga. amek kaw! ternganga. hahhaa for case ni, no picture included except for the home-made cake from mama wawa because full of censored tooooooot. =)





3rd victim,
Abg Ngah Veterinar

case ni act Zea xtaw pape sbb tup tup Ana soh turun kat balakng surau. see, venue, surau! hahaha ini punya prank sgt sadis owh. incik ini dah la demam panas then kene paksa turun kat surau for something yg mana kak ida as the mastermind terpaksa berlakon. thank God org ini tidak perasaan kitorg nak pekena dia sbb die ni bijak sket hal2 mcm ni. tgh dok berdiskusi dgn kak ida, dri blakang, tu diaaa! amek kaw baldi penuh ais + air tasek hanyir~~~ muahhahaahaha.
x cukop dgn itu, kami bagi telor! tepung! ape lagi? hahahha
hasilnya,
cantek bukan?

tetapi ada mangsa lain iaitu

 hahah. si mastermind pon kena!! tahniah~~

anyway, it is fun and exciting to be in university life where we always gathered with friends and we do things that we dont do with our family! hahhaha.

p/s: prank orang prank orang jugak. jgn sampai diri kene prank sudah. haha



Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

we are the faceblogger

assalamualaikum






SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...