Thursday, June 30, 2011

we were allowed to have normal, healthy bodies

Assalamualaikum

geram sungguh la bila keje kat shopping mall ni, lebih-lebih kalau kat mid valley. selalu sangat ada sale.(*sebenarnye jeles ) da la duet gaji x masuk lagi. adehh.. lagilah parah. nasib baik hari ni offday. rehat sikit mata dari menengok sume sale-sale tu. (*sila sebut sa-le)

yang sebenarnye bukan ape tapi Zea ni teringin bebenor la nak pakai sume tu hah. adalah terdetik kat hati ni kalolah badan Zea ni size 0 ke 2 ke. iyelah sume baju bleh pakai. ni x, adelah dalam size 8 ke 10 cenghitu.malu teman nak kabonye. hahaha.

Zea kan, x tahulah kenapa tapi since Zea dapat singkir berat badan dulu (*konon kurus sgt la tu), Zea sangat concern pasal kecantikan. kalo boleh, nak kua umah gi kedai beli sayur pon nak melawa. (*ok. tu memang mengada.heheh) memang jenis mintak penampar dengan mommy Zea la ni. tapi ntah laa.. memang macam psiko gila takut nampak buruk. (*ok. dush-dush). yang peliknye, time Zea obes dulu, xde maknenye nak tempek bedak pon. pakai baju pon T-shirt size laki. senang ceghite memang simple mimple la.

but then, Zea bertukar jadi sorang yang mementingkan apa yang Zea pakai, bersih x, cantik x. hmmm... sound gila kan?

dulu Zea suke sangat tengok Cindy Crawford. yang ini.


suke sangat dengan dia sebab dia suprmodel yang HOT! plus dengan badan yang nampak S-I-H-A-T =) tapi idok la teman nak mengikut cara dia pakai baju nye. hahaa. mahu kena pelangkung dengan mak teman nanti.

Zea jugak suke dengan quotes yang Cindy bagi ni:
I certainly felt pressure to fit the clothes and to stay thin, but when I was modeling we were allowed to have normal healthy bodies. It wasn’t like it is today.


And even the thin models of my time like Kate Moss; that’s just her body. She’s naturally super thin. I saw her eat burgers it’s not like she was starving herself or anything like that.”

 ehh, ape kene mengena?

hee. act, Zea nak cakap yang sekarang kan banyak model-model ke, celebrities ke kat seantero dunia ni yang kurus melidi and yang super scary skinny but still jadi macam idol la, badan yang diidam-idamkan oleh gadis-gadis kat luar tu.
kenapa ehh?
mungkin bagi Zea la kan, perempuan kan suke bende cantik-cantik ni. so mesti dorang pon nak jadi cantik-cantik. so untuk jadi cantik-cantik, kenelah amik 1 model yang cantek yang orang suke nengok untuk dijadikan inspirasi. mungkin kot kan? (* da pening baca.hehe)

contoh macam Kiera Knightley


kiera ni memang cun, berlakon dalam ceghite Pirates dengan abang Johnny Depp pon best tapi terus terang, Zea takot tengok badan dia macam ni. bukan jeles ok. tapi takotlah nanti kena tiup angin pon terbang. nampak pon x sehat.

so, rase-rase, patot ke orang-orang yang plus-size macam Zea ni (*uhuk-uhuk) amik contoh orang macam ni tok jadi inspirasi? 
ok. ZEa nak jawab,

tak nak! 
sebab takot and tak boleh pon. hahahha =p

tapi korang yang lain macam mana?

cuam satu je Zea nak cakap :

 we were allowed to have normal, healthy bodies


chills~
 p/s: saya ok =)


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...