Saturday, May 14, 2011

ohh baby!

assalamualaikum

salam readers semua! whatcha doin? ohh hari ni Zea sgt penat. and...sangat penat! ok x. buang sangat penat act, Zea sangat happy!! hahaha. kenapa? sebab harini dapat jumpe "somebody". wahh wahh wahh. walaupun hari ni penuh dengan pancaroba naek motor pegi Mid sampai nun jaohh sesat ke damansara segala but its fun tho =) and yg paling x bleh blah, siap kene tahan kat roadblock. fuhh semangat. nasib baek Zea bawak IC kalo x memang sajalah cari hadiah hari ni. al-maklumlah muka da macam orang Indon.hohooh.
tujuan sebenar Zea pegi Mid sbb nak mintak keje kat tempat keje Zea yg lepas, Manhattan Fish Market. tapi an, lepas da sampai mid, punyelah mundar mandir dok pikir nak ke x keje kat situ sebab Zea act prefer keje kat Gelato Fruity tu. haishh..apo nak buekk?
so lepas 3 jam gak la pusing mid sampai berpikir-pikir, last2 Zea pegilah kat MFM tu. and guess what? akak amanger and sume staf lama tanye, " oii cik kak! bila kaw nak keje? xreti2 nak keje ke?" 
hahhaa...x expect pon begini jadinye. dalam hati Zea, 

" adehh..buek ponek jo den mundar..mandir pikir. ado keje tok den ni hah.haishhh.."

lepas dah ber-ayat manis dengan akak manager tu, dia pon cakap,

"ok. isnin start. dtg kul 12. xyah pkai baju lama tu, isnin bawak nnt akak bg baju laen"

 ohh! ini sangat senang! ingatkn susah la nak mintak keje. Alhamdulillah la naseb dulu pegi keje kat tempat ni sbb sume kaki dan tangan kat situ sume best2 and easy going punye. and yg paling penting, lepas ni if Zea nak practical ke bleh gi kat tempat ni! yay!!

hahhaah. so lepas da cakap2, da hai2 kat sume orang, Zea dan si awk pon amek keputusan utk balik rumah sebab takut hujan. and fuhh! naseb baekk balek awal. memang hujan pon petang tadi. Alhamdulillah~

sampai je kat rumah, anak buah Zea yg paling nakal cakap,

" ohh cik ya! da balek pon. ingatkan x reti-reti nak balek. kan kakak td soh cik ya balek cepat ngan beli pizza at...nape cikya balek lambat?"

hai la cik putri. dia ni memang suka membebel. mulut dia memang xreti nak stop. ade je bende yg nak di argue kn. btw, nama anak buah Zea ni Putri Aina Batrisyia Dania. amek kaw! padan muko laki kaw nak sobut 1 1 nama kaw nanti.. hahha

sbb xnak dia asek membebel, Zea pon balas,

"ihishh.. cikya taw la nak balek. cikya kan kua dgn abg ensem bukan dgn sape2. jgn risau.. cikya kawen jugak dgn kakak nnt.hahahah.. alaa.. sorry..cikya lupelah nak beli pizza at tok kakak @#$^"

Putri pon balas balek,
" alaa.. xpelah..xbeli pon xpe.. kakak da makan da tdi.nenek masak nasi..emm...kakak syg cikya. cikya janganlah kua dgn abg ensem lagi. kan cikya kate nak kawen dgn kakak bila kakak besar nnt...(sambil pelok kuat2)"

ahhhh. amek! tengok x pasal2 da wat agreement kena kawen nanti. hhha. kalo korang nak taw, Putri ni 1st niece Zea. sekarang baru 4 tahun. tapi mulut....ya Allah.. memang xleh lawan. since 2 tahun Putri ni da nampaklah yg dia ni pandai. sebab first thing, awal 2 tahun, da reti da abc, 123, alif ba ta. memang teror arr! hahah. sekarang ni, dia tunjuk minat nak membacalah, menyanyilah. adehh...yang paling x leh blah, kalo tanye nak jadi ape besar nnt, dia akan jawab,

"kakak nak jadi dokter. macam dr kasim (doktor kat klinik yg dia slalu pegi...hahah). nnt kakak nak bagi ubat kat nenek, kat atok.."

terharu and rase comel plak ade niece yang mcm ni...ok nak tengok muka si Putri ni?

nahh tengok ni

setahun

2 tahun

3 tahun

4 tahun

yang ni xztaw tahun bila..tapi tu dia.. cetengok mata dia..hahaha

ok, act ape kena mengena kes cari keje dengan Putri dengan title entry? hahaha.. saja..sebab rase happy hari ini. first jumpe dengan "somebody" and then balek rumah, ade si kecil yang sangat comel yg sangat sayang dekat makcik dia ni~~lalalala

 ok.ignore the retarded face of mine!

p/s: wahh..ni yang x sabar ade anak nanti ni. hikhikhik


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...