Thursday, October 13, 2011

the best thing about yoga!

Assalamualaikum

hye korang-korang. da berkurun kot zea x update. my bad. tapi nak buat macam mana kan, busy je dgn exam and sebagainye. niat kat hati ni memang nak je update berpuluh entry sehari tapi ann ann, zea xtaw la mana pulok nak curi-curi masa tu kat mana macam blogger-blogger lain. xpelah. xde rezeki. tapi at least ni ade kan? kan? hehhe

ok. zea act nak update je progress zea dlm program zea tu. zea skrg lagi fit dari dulu. ohh yeahh!
macam mana?
ohh
macam biasalah
makan
tido
makan
tido

teehee =)

eh, xdelah korang. gila ke ape tah nak fit kalo makan tido ternak lemak je kan?
so sebenarnye ape yang kita boleh buat ialah dgn exercise!
yep exercise. best kott. dalam masa rase seronok sebab dapat kuarkan peloh yang ashem ashem tu, korang jugak akan dapat membentuk semula or tone balek bentuk badan tu. kan best!
salah 1 cara yang zea paling suka ialah 
YOGA

eh tapi xde lah ekstrem sangat sampai boleh jadi macam ni :



hehe. cukuplah setakat macam ni and lebih sket =p


 ramai orang ingat yoga ni macam stretching je kan, tapi sebenarnye yoga ni is really about creating balance in the body through developing both strength and flexibility. This is done through the performance of poses or postures, each of which has specific physical benefits. The poses can be done quickly in succession, creating heat in the body through movement or more slowly to increase stamina and perfect the alignmentof the pose. The poses are a constant, but the approach to them varies depending on the tradition in which the teacher has trained. so korang try lah =)

sumpah x tipu dia sangat best!

p/s: ok la bye. da maghrib. hehe


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...