Friday, October 28, 2011

kami cool!

Assalamualaikum


this is real! for the first time kan bende 'BESARRRRR' macam ni jadi. siap kua paper lagi. hhehe.
cehh..
ni yang nak tetibe je nak cite kan.
korang sume baca x Harian Metro artikle Serang jiran buat bising bertarikh 28/10/12?
ok, act ni bukan keje family zea or ape yang  rajin sangat haih nak report kat reporter ke ape tapi maybe reporter ni yang rajin sangat pi cari berita kat balai polis kot. hahaha.
tapi zea nak betulkan sket pasal artikle ni. 
first: title tu salah. act, kami x buat bising cuma depa memang da lama x puas hati dengan family kami. xtaw la pasai apa bleh jadi lagu tu. haha. kami pon x suka hingak-hingak ni. buat saket pala ja =)

second: yang diserang ialah mak kami dengan kak long kami. bukan menantu perempuan.

third: penyerang yang laki tu datang tanya elok2 awalnya. bukan marah2 tapi tetibe mak dia datang (dengan muka cam apetah kan) serang kaklong kami.

forth: lepas mak dia serang kak kami, mak kami sambil tengah pegang baby 4 bulan, nak leraikanlah. tapi makcik tu jadi semakin agresif. tu yang ayah kami datang nak tolong. tapi, si penyerang lelaki ni pi tumbuk muka ayah kami depan mata adik kami.

fifth: yang ugut nak bunuh tu memang betoi sebab makcik penyerang tu kata kat mak kami, dia nak bunuh mak kami.


ok. itu based on artikle. sebenarnye semasa kejadian zea xde kat rumah sebab zea gi keje. tapi naseb baek kakak zea anta mesej soh balek cepat. sambil tulis macam ni,

" haa balik jam bape? kalo dapat balek awal cepat balek. ayah kat HUKM tadi kene tumbuk dengan anak *penyerang _ _ _ _ sampai patah gigi. balek tu elok-elok. along kene tarik rambut sampai lobang kulit kepala"

ok. zea pon macam apela kan???!! x pikir panjang teros cakap kat manager nak balek. huhuhu.
dalam hati ni da macam ape da. rase marah, geram sume ade. sampai da mengigil badan ni. yelah... dalam kepala ni dok teringat pagi tadi ayah baru je gelak-gelak tengok cucu dia menari sakan. ni tetibe masok hospital. hmm...

zea sampai-sampai rumah, memang untunglah sekali dengan pegawai polis. hahha. on timing betol =)
sampai je rumah tengok ramai orang kat rumah, zea x pikir ape da. teros tanye, mana ayah.
pastu mommy zea cakap ayah kat hospital lagi. mulut kene jahit.
aduyaii..

memang panas la kan

zea ni da la memang pantang betol la kalo jadi pape kat ayah dengan mommy zea

dalam masa yang sama, nampak la pulak penyerang _ _ _ _ tu tengah dok depan rumah. kalo ikot hati ni, ya Allah... nak je gi sepak tumbuk-tumbuk muka dia!
ye lah. korang pon paham kan? kalo jadi pape kat family korang?
yang buat naik darahnye lagi ialah, ayah zea da la ade darah tinggi, kot kan kalo time kene tumbuk tu jadi pape? hishh... memang cari nahas betol la.

ok. sorry. emo sket =(

hmm.. act, zea xleh cite dengan lebih detail lagi sekarang sebab kes masih dalam siasatan. tapi yang pasti ini adalah kes mahkamah. zea x kire. walau apepon, mesti settle kat mahkamah jugak.
zea memang tak tahan da dengan perangai orang _ _ _ tu. selama ni cam mak zea sume da sabar kan. so biar kali ni betol-betol jadi pengajaran untuk dia. tengoklah nanti.

sekarang ini cerita melibatkan mak,kakak and ayah zea.
ayah sampai gigi patah 3 batang, bibir kene jahit, rahang bengkak, gusi kene jahit.
kakak zea pulak sampai habis rambut dia cam berlobang kan, kire macam kene tarik dengan urat2 rambut tu sekali tu. yang jadi licin tu. paham? hehhe
mak zea pulak da trauma.

siapa nak bertanggungjawab?

penyerang tu siap boleh buat drama lagi nanges-nanges.

lepastu boleh cakap macam ni bila ayah zea cakap, 

" da h la tu _ _ _ _ . mulut saya da berdarah ada ni. x puas lagi ke?"

penyerang cakap, 

" hish hish hish. darah ke wan? siannye kat kaw!"
dengan nada yang sangat sinis

huhh.. geramnyeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

rase nak tulis panjanggggggggggggggg- panjangggggggggggggg lagi je.

tapi x buleh ='(

xpe.
tunggu je update dari zea yehh.

kawan-kawan, tolong doakan kesihatan ayah zea yeh. and doakan semoga kes ni cepat selesai. negara kita ade undang-undang kan? peace =)

p/s: kaw memang x sedar da tua kan! tengoklah


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...