Friday, May 18, 2012

Terlalu lama.

Assalamualaikum

Ya Allah.. lamanya zea tak update belog ni. hampir 2 bulan and zea terlupa akan kewujudan blog ini. mungkin kerana terlalu banyak hal yang membuatkan tiada ruang kosong di fikiran zea mengenai blog ini. tapi Alhamdulillah.. datang juga ilham nak tekan button 'new post' tu. hehhee..
amacam? sehat tak yang tengah membaca ni?
Alhamdulillah zea maseh sehat akal dan fizikal.
emm.. apa yang nak tulis ni?
hahhaa

ok. sebenarnya past 2 weeks ni, memang sangat tough bagi zea. sampai 1 tahap tu, zea cant think of anything lagi. rasa nak cramp je otak ni. dengan urat berdenyut-denyut lagi. hmm.. tension sungguh nampaknya. tak pernah pulak sepanjang hidup zea rasa macam tu. emm.. kalau korang, macam mane nak hilangkan tension? zea rasa selalu bila tension, zea mesti boleh handle. tapi yang kali ini, entah..
mungkin cara lama tu da tak berkesan. jadi, apa yang zea dapat buat ialah menanges.
aite, kenapa nak menanges? hilang ke perasan tension yang membuak-buak tu?
hmm.. for surprising it works!
silalah clap your hand ^_^

tapikan,

dalam bebanyak cara untuk hilangkan stress, 1 je yang paling berkesan.
iaitu berserah diri kepada Allah. ingat kat Allah.

sebab apa?

sebab bila kita ingat Allah, Allah ingat kat kita.
kalau kita bersedih, tak semestinya tu tanda Allah tak sayang kat kita.
sedangkan kegembiraan tu pon 1 ujian dari Allah. apatah lagi dengan kesedihan.
apa yang mampu kita buat hanyalah memohon kepada Allah semoga kita kuat dan tabah untuk menghadapi ujian-Nya..

so, tu je yang zea nak cakap.
Allah tidak akan membebani hamba-Nya kalau mereka tak mampu.
jadinya, moral of the story. jangan cepat give up kalau berhadapan dengan seberat masalah sekalipun. ingat, Allah ada dengan kita. berdoa, berdoa dan terus berdoa semoga semuanya dipermudahkan.

Zea Ell Ridzuan kuat <3



Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...