Thursday, April 10, 2014

Interview MARA 2014 Part 3

Assalamualaikum W.R.T

ALLAH... akhirnya selesai jugak interview MARA yang mengancam keamanan jiwa raga selama ni. phewww Alhamdulillah segala puji-pujian kepada Allah mengizinkan kelancaran pada hari ini. what can I say about this interview was it is so-so. I am so jelly dengar orang lain punya group best la fun la seronok la and whatsoever. Mine was okay. I dont know why. It might because of today (10/04/2014) is the last day for the interview session for applicants in Malaysia. and its raining though.

Alhamdulillah. hujan tu kan rahmat. Semoga rezeki ada untuk sambung belajar ke oversea ni.
haih.

tak tahu kenapa tapi memang ada rasa sedih yang menggila lepas interview tadi. Ohh man, I hope my groupmates cannot find this blog. teeheee.

so basically my group consist of 12 candidates and it was all girls. Ya right. I know You would say "great! semua perempuan lagi senang"

hold on a second. tak weh. serious tak.

Allah.. semoga ini adalah dugaan sedikit je untuk diri ini. ='(

at first I thought everyone will be like kerjasama, toleransi and what not but then somehow I realized some of the candidates memang dominate every sessions. It was not that I dont know what to say, dont have any idea ke ape tapi fikirlah dah they all je yang bercakap. and I remeber during my time giving point, dorang potong and I was like "shit. point aku x habis elaborate lagi laaaa"

Allah.. semoga ini adalah dugaan sedikit je untuk diri ini.

masa business game, as expected they are someone yang nak jadi macam leader. seriously I dont care if you nak pun. but, as a leader, you have to listen! cadangan orang lain taknak dengar. kecewanya rasa. kalaulah boleh putar balik tadi T__T 


Allah.... banyak pengajaran untuk hari ini. Kita tak boleh expect semua orang akan rasional. Group discussion akan berjaya if semua orang sama rata. We dont need orang-orang untuk dominate the discussion. As a great leader, amik kisah amik peduli semua ahli kumpulan punya pandangan/ cadangan/ idea is important. Bukan macam kau je yang betul. kerjasama amalan mulia. even wonderpet pon suruh kerjasama.

Anyway, thank you MARA for this opportunity.




Ya Allah, sesungguhnya hamba ini menagih belas dari-Mu. Berikanlah sebaik-baik rezeki buat diri ini dan kawan-kawan yang banyak membantuku. Jika jalan kami untuk menuntut ilmu ini adalah yang terbaik, permudahkanlah buat kami. Hadirkanlah rezeki-Mu kepada kami hamba-Mu yang hina ini. Sesungguhnya Engkaulah Maha Berkuasa yang menentukan setiap apa yang terjadi di bumi ini. 

Amin



Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...