Thursday, March 31, 2011

yay! done with the new header and background.wee

Assalamualikum

hye kalian. hmm. akhirnya jdi gak edit blog Zea ni. yaay! kaler pink lagituh. hahhaha. gedik ok =)
act, Zea tengah tension yg teramat ni sbb arini memang super duper malang punyer hari untuk Zea. entahlah. rase cam apela kan. arini ade presentation for sosiologi dan antropologi. ingat x entry Melaka itu ? well, thats is out topic for the research. you guys know what, during the submitted of the proposal, there is nothing much wrong with our topic and plus the lecturer also keep telling that 
"owh u guys punye tajuk is very interesting and bla..bla..bla"  and today during the presentation he's like,
lecturer : ok. da stop! saya x faham satu pon ape yg korang bentangkan ni. bla...bla.. ape yg korang nak         sampaikan ni?

Zea : emm..(sambil tersentap kejap~)

lecturer : cuba korang explain pada saya ape yg masyarakat buat utk memelihara senibina ni?

Zea : ok. mcm ni. utk mendapatkan apa langkah yg telah dilakukan untuk memelihara senibina tinggalan Portugis, kitorg da divide kepada 2 iaitu kerajaan dan masy setempat. ok. kita dpt tengok kerajaan ...

lecturer : stop. soalan saya apa yg dilakukan oleh masyarakat setempat.

Zea : emm..yelah tu yg saya nak cakap. kerajaan da keluarkan kos tambak mini lisbon ni and ape yg masyarakat boleh buat ialah dengan mewujudkan JKKK dan RELA bg menjaga kawasan yg da dimajukan oleh kerajaan.

lecturer : saya x nmpak lagi. ape sebenarnya yg dilakukan?

Zea : (dalam hati da bengang gila ni. seb bek x naik tarik rambut dia .hehhe) itulah yg saya ckap...

lecturer : ok da. stop. next group.

Zea : ????

Ya Allah.. kenapalah semua ni terjadi? 
bukan senang proses nak jalankan kajian ni. kenapalah kena jumpe lecturer yg sebegini? macam mana nak paham kalo xdengar?
macam mana nak jelas kalau x bagi peluang utk kitorg jelaskan?
sakit hati ni. kitorang x buat salah pon. cuma kitorang mintak bagilah peluang kitorang abezkan presentation tu. mak Zea sendiri selalu cakap jgn menyampuk kalau org tengah cakap.
macam mana orang nak hormat kita kalau kita hormat orang kan?
haish..
ape korang rase kalau ada kat tempat Zea?
huu..ok da. xnak emo. 
hahahaaa


p/s: sabor jela. kalau x da bakar da hidup2.


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

1 comment:

Anonymous said...

saba ye.. ntah apa yg dia pk pOn xtau lerr..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...