Saturday, August 4, 2012

Iftar with zhe ladies

Assalamualaikum

hye peoples! fuhhh... thank God today i managed to come home early. penat kot even keje cashier macam tu. tambah dengan pening kepala dok mengira-ngira duit tu. haishhh.... ehh, zea, jangan nak mengeluh sangatlah. ikhlaskan hati...

 ouhh... Alhamdulillah...arini dapat balek awal so boleh berbuka kat rumah. tapi tadikan, sampai je rumah, terus zea tido sebab semalam zea shift malam, so balek rumah dalam kul 11 malam cenggitu.. da balek tu, cirit pulak. jadinye lambatlah nak tido. sobsob T_____T ingatkan lepas "membuang" tu boleh la tido tapi malangnya, zea tak boleh tido langsung. tak tahulah apa masalahnya. sampailah waktu sahur esoknya tu mak zea soh makan and siap-siap untuk g keje. ya Allah..... penat, tambah mengantuk lagi.... aduhhh... dugaan betul. =(

hehhee.. act, entry ni zea nak cakap pasal iftar dengan bestfriend zea aritu. well, biasalah.. puasa-puasa ni, cite tentang makan-makan, gathering suma memang best sebab blog ni kan macam diari. apa perkara menarik, mesti nak tulis. hehehe..

so, ni nak cite la ni. masa hari kejadian, zea keje pagi. jadinye balek dalam kul 3 petang. nak dekat pukul 3 tu, terkejut macam apetah tetibe aishah dengan kak su datang kedai zea tu. da la zea segan pakai baju kedai. sebab dia pink gitteuwww =P. lepas da berpeluk-peluk tu, (hehe... ni perkara wajib ni!) , aishah kata, " jom la pegi sekali terus". and zea pulak menjawab " hah?! biaq betol? segan haih kami nak pakai lagu ni. da macam ape dah o_O" hehhe

nak dipendekkan cerita,zea terus balek rumah tukar baju, pakai comel-comel sikit, lepastu gerak ke mid valley bersama kak liya tersayang. lepas jumpa, lepas solat, lepas hug-hug, lepas perut da meronta-ronta, kitorang pon gi la singgah MPH sat. nak cari buku sepe-em untuk adik zea. haaa, kat MPH ni ada lagi satu cerita. hahahhaha. kat sana, kitorang dok la sat kat tangga MPH tu sebab takda kerusi untuk duduk sambil membaca. then, adelah pokcik sorang ni tegur, " haih, tak baik anak dara dok kat tangga, nanti kawen dengan orang tua". cehhhhhhhhhhhhhhhh!

tah pape tah pakcik ni, nak nasihat orang. tapi mata dok melilau tengok orang atas bawah. ntah-ntah, 'orang tua" yang dimaksudkan tu, dia tak? hahhahak! mintak simpang la =.=

lepas je tu, cepat-cepat kitorang keluar and terus ke Nando's. fuhhhh.... naseb baek aishah da reserved awal-awal. orang beratur kat luar tu, bukan kemain panjangnya. hewhewhew... emmm, dekat-dekat waktu berbuka tu, makanan zea dengan kak liya tak sampai lagi. makanan kak su dengan aishah da sejuk da sebab dorang order dulu. hukhukhuk.. yang kelakarnya, sebab lambat sangat sampai, kak liya nak pi la solat dulu. tapi sebaik je dia keluar, makanan sampai. hahhaha..

emmmm... walau apa-apa pun, nilah kitorang. macam-macam yang kitorang experience dalam sehari-hari kehidupan kitorang berempat <3 p="p">






okay, ni zea ngok ngek =P


and ni tisu, kalau korang tak tahu ni tisu. hehhe. ni nak habaq mai ni, zea sebenarnye tak suka naa makan temoat sejuk. sebab nanti sinus zea datang menyerang secara tetibe. then deria rasa zea akan hilang sekejap dan sudah pasti zea tak dapat menikmati makanan dengan sebaiknya. hukhukhuk.... nasib-nasib T____T

ohh!

nak cakap ni,

i love you, my ladies.

and again,

this is forevahhh!





Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...