Sunday, August 7, 2011

bulan Ramadhan kena banyak sabar la der!

Assalamulaikum

pejam celik pejam celik da seminggu kita berpuasa. tapi  x terasa pon macam tengah berpuasa sebab kerja pagi sampai malam macam kais pagi makan pagi tu.hee.. kadang-kadang, layan customer sampai da terlupa da masok waktu berbuka. nasib baeklah sempat nak menjamah buah kurma sebiji dua sebelum terus melayan customer. biasalah, kerja part service crews ni memang macam tulah gayanya. customer come first. diri sendiri bila? hahhaa, pandai-pandailah kaw layan diri kaw sendiri =P
teehee.. sejak masuknye bulan Ramadhan ni, sikit la pulak customer yg datang makan. iyalah, pelik la pulak kalo ramai kan? =) yang datang biasanya cina dengan india. tapi ade gak orang-orang Arab yg datang makan. kitorang yg staff ni pon xtaw nak bg masok ke x sebab ntah dorang ni islam ke x, ate pon tak taw la. kang x pasal2 Jakim datang buat lawatan ke apa, hah, KANTOI!!
ahh. tapi kalo Zea, lantak kaw la labu kaw nak makan ke ape. yang penting, kalo kaw betol2 orang Islam, sure and opkos kaw tahu mana yang wajib dan tak kn?
hmm..
hari ni Ahad so memang busy la time berbuka tadi. fully reserved kot =)
bila da masok jam 8 ke ramailah pulak orang-orang lain nak datang makan pulak. tapi hari ni Zea bengang betollah dengan ade sorang *pompuan ni. xnak lah cakap dia bangsa apakan, tapi agak-agaklah der. tahu bulan ni bulan pose, da surelah sume restauran akan penuh dengan orang islam yg nak berbuka. tapi dia nak marah-marah plak tanye asal sume table bg orang melayu? ade ke bongok soalannye tu? pastu cakap kenapa dia da queued lama kat depan xde orang nak layan.
haishh...
ikot hati Zea ni, Zea soh je dia blah. baling pinggan sume kat dia. nak kata bengap, x pulak. tahulah bace ape signboard tu tulis. macam ni,
 kat sign tu tulis,
" please wait to be seated. manhattan is serving now"
tak paham ke?
kan cakap pleASe wait.
bila Zea explain yg kedai tgh fullhouse, dia marah. cakap kenapa buat bodoh. adehh..
memang cari nahas betollah. pftttt...........
zea ape lagi teros lah cakap:
"sorry miss. can you wait for a few minutes outside. now all table full already"
pompuan tu cakap:
"why you make me waiting so long?!"
Zea cakap pulak:
" sorry miss. now all staff busy. you cant read what on the sign ke? wait lah or else just go!"
lepas tu, zea teros buat keje zea. tengok-tengok, ade jugak tunggu depan tu. hahhaha
kelakar betol la manusia ni. macam-macam.

sabor je laa~~


gugugugugu.. sedapnye~~


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...