Tuesday, August 23, 2011

dari Serdang ke Hulu Langat

Assalamualaikum

semalam punye story tapi baru nak tulis hari ni. ape kes? =) biasalah. bila diri sudah asyik kusyuk dengan menatang alah bende-bende kat internet ni, memang tak dan lah nak update entry baru. hehee
semalam my sis plan nak buka puasa kat luar. so zea pon suggest la nak pi makan kat steamboat yang kat Maeps Mardi tu. da semangat da ni. siap comel-comel sebab excited nak makan steamboat. teehee.
so kitorang pon berangkat ahh pegi serdang. sampai je kat sana, mak aihhh!! terkejut mak you. hahaha
apasal plak? ye ahh. harga untuk Ramadhan buffet lain dari yang selalu punye. kalo selalu salam RM21++ tapi semperna bulan Ramadhan ni jadi RM42.90. omo!!
haaha. amek kaw Zea. nak sangat makan steamboat. =) tapi, disebabkan kitorang pegi ramai, so x jadi ahh makan situ. mak zea cakap

"baik bagi duit tu kat mami buat masak kat rumah. makan sehari kat sini da boleh buat belanja dapur 2 bulan da."

hahha. so, disebabkan nak jimat =p kitorang pon jalan la meratacari tempat makan best. jalan punye jalan, nahh.... sampai hulu langat da. sempat singgah Sg Congkak lagi tu. hehehe.
kat langat ni, abang zea bawak ahh kitorang pegi 1 restauran ni. restauran ikan bakar. nampak macam special sebab restauran dia kira macam terapung ahh. tempat dine dua sume gune kayu and buluh.
yoshh! dalam hati zea terdetik plak,

"aww.. sweet kot tempat ni. nyamuk mesti ada ni =p"

ahh. xpelah. yang penting dapat gak makan barang sama family hari ni. tapikan, yang kelakarnye, kitorang sampai kat restauran tu dalam pukul 5.30 and siap order makanan sekali, ingatkan sebelum buka tu, siap dah la semua. rupe-rupenye malang tu memang tak berbau. hahaha
pukul 7 kitorang sampai balik kat tempat tu, excited ahh nak duduk situ sambil tengok ikan-ikan kat dalam air tu. then, da siap duduk, kitorang tunggu..
tunggu
tunggu
tunggu
.
.
.
.
.
dan tunggu...

azan pon berkumandang.

err..
mana ikan bakarnye?
haaha. tu dia. orang tu baru nak masak kot.
hampeh. potong stim betoi tokei restauran tu.ingatkan kitorang je, tengok belah kanan, da makan. tengok belah kiri belom makan. hahaha. ade jugak yang makanan x sampai jugak.
nasiblah badan~

dalam pukul 8, abg zea da bangun da nak pi cancel order,tup tup, makanan datang. hahaha.. taw-taw ja kitorang nak blah. nasib baik jugaklah tadi ade beli kuih-muih kat bazar berdekatan. dapatlah berbuka dulu sebelum tunggu makanan yang dipesan keluar.
act, bila food tu sampai, da xde hati da nak makan sebenarnyee. ye laa.. perot da penuh dengan kuih tapi xpelah. orang belanja la katakan.
bedal lah jugak. hehe =)

anak buah zea =)

ok. ni muka lapar =(

p/s: moralnye, nak pegi mana, plan ahh dulu. kang menyesal pula =p


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...