Monday, January 23, 2012

on being independent

Assalamualaikum

hye people! tadikan zea belek-belek galeri gambar dalam fon and suddenly ter-nampak laa gambar ni,
cer teka ni bende ape?

ok. act bende ni ialah milo paket yang sudah menjadi milo stick! hehe. sangat yummehh ok =) 
hahaha. sume idea jadah ni datangnyen dari kak liya as dia kata ini benda common kat asrama.

err...err.. zea xtaw pon o__O
hehehe

ok. cara nak buat dia ialah dengan balutkan milo paket tadi dengan kain batek or ape-ape kaen lah. then, iron kan or seterika kan milo tadi dengan secukup rasa. kalo rase nak bagi milo stick tu rapuh dan gebu-gebu sikit bila makan, gosok sekejap je. or if korang nak bagi dia keras macam papan, gosoklah dengan kadar masa yang lama sikit. gerenti keras sampai nak patah gigi bila nak kunyah. lepas tu kene cucuk-cucuk sikit guna jarum untuk keluarkan haba dia..hhahaha

ok. milo stick ni memang akan membuat korang eksaited x tentu pasal sebab ntah. takde sebab mungkin. hehe. tapi bagi zea, seronok gila kot tengok kak liya buat benda tu sebab tak penah imagine milo paket tu boleh buat jadi macam tu. yela kan, selama ni kalo malas nak buat air milo, makan milo macam tu je pon da sedapp da =)

bak kata kak liya,

" kat asrama kan susah nak dapat candy-candy ni, so gunalah ape yang ada, janji boleh makan. kalau tak, kempunan nanti~"

hehehe.. so kepada adik-adik yang ade kat asrama tu, bolehlah try buat milo stick ni. bila-bila pon boleh =D

choop! tajuk post on being independent kan? ape kaitan dengan milo? hahaha. act, melalui milo tu aie nak gambarkan yang walaupun kite jaoh dari sumber (hehhe..mak ayah la tu!), kita still boleh dapat apa yang kita nak dengan berusaha! haha. (semangat lebih disitu). teehee.. yela, contoh dlm makanan, macam-macam kot kita boleh inovasikan bila terdesak. macam nak makan murtabak, boleh guna maggi dengan telur. (hehhe.. tu pon kalo boleh memasak la =P)

hehee. akhir kata, nak seribu daya, taknak seribu dalih.

p/s: zaman asrama zea memang lembap sikit bende-bende kreatif macam ni. so sekaranglah masa terbaik nak belajar. hehe


Thanks for reading this entry. Do read others okay =) love you.

2 comments:

ღ αεn ツ said...

Time asrama DULU selalu buat macam ni. SEKARANG dah masuk U pun sama :D

zea ell ridzuan said...

kan? seronok bile buat dgn kawan2. heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...